Takaisin
Resepti

Vegaaninen voileipäkakku-kääretorttu

Vegaaninen

Vegaaninen voileipäkakku-kääretorttu

Vegaaninen
8 hlö
8 hlö

Voileipäkakun voi rakentaa myös kääretortuksi. Sushi-inkivääri ja hapan omena tuovat tähän leipäkääretorttuun raikkautta ja pirteää makua.  

Juomasuositus

Valitse vegaanisen leipäkääretortun seuraksi myös viini tai olut vegaanisena.  

Uuden maailman sauvignon blancit Chilestä ja Uudesta-Seelannista ovat nappivalinta runsaan aromaattisuutensa ja trooppisen hedelmäisyytensä ansiosta. Oluen ystävä valitsee vegaaniselle voileipäkakulle rapsakasti humaloitua, vaaleaa IPA-olutta. Sekä IPA-olutta että sauvignon blancia löytyy myös alkoholittomana vaihtoehtona. 

Valmistusaineet
  • 16 (500 g)  siivua paahtoleipää 

  • 1 dl  kasvislientä  

Täyte 

  • 1 (200 g)  avokado   

  • 3 dl  babypinaattia  

  • 1/2 ruukkua  basilikaa  

  • 1 rkl sushi-inkivääriä   

  • 2 rkl  limetin mehua ja 1 tl kuorta   

  • 1/2 tl  suolaa  

  • 1/2 tl mustapippuria  

  • 2 tl  sokeria   

  • 200 g  vegaanista tuorejuustoa (esim. Violife 

  • 1  hapan omena (esim. Granny Smith)  

Lisäksi 

  • 200 g  vegaanista tuorejuustoa 

  • 1 rkl  limetin mehua   

  • syötäviä kukkia ja herneenversoja  

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Lado työpöydälle neljä leipäviipaletta vierekkäin niin, että ne menevät noin 1 cm toistensa päälle. Kostuta viipaleiden reunat ja painele leivät kiinni toisiinsa. Lado toinen, kolmas ja neljäs rivi leipiä niin, että ne menevät toistensa päälle. Kostuta taas reunat.    

  2. Laita leipälevyn päälle kelmu tai leivinpaperi. Painele leipiä tiiviimmäksi leikkuulaudan avulla. Käännä pohja leikkuulautaa apuna käyttäen ja kostuta leipäviipaleet myös toiselta puolelta. 

  3. Halkaise avokado ja poista siemen. Lusikoi avokado tehosekoittimeen. Lisää babypinaatti, basilika ja sushi-inkivääri. Raasta joukkoon limetin kuori ja mehu. Soseuta. Mausta suolalla, mustapippurilla ja sokerilla. Lisää notkistettu vegaaninen tuorejuusto ja pieniksi kuutioiksi pilkottu omena. 

  4. Levitä täyte leipälevyn päälle ja rullaa kääretortuksi. Kääri torttu leivinpaperiin tiukaksi rullaksi ja nosta jääkaappiin vähintään kolmeksi tunniksi. 

  5. Notkista tuorejuusto ja limetin mehu kulhossa. Levitä seos kääretortun pintaan ja koristele.


Vinkki: Voit valmistaa voileipäkakku-kääretortun jo juhlien aattona ja vain kuorruttaa ja koristella juhlapäivänä. 

Resepti Mika Rampa, kuva Johanna Myllymäki, juomasuositus Anri Lindström ja Taina Vilkuna, Alko