Takaisin
Resepti

Vegaaninen blinitaikina

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Vegaaninen blinitaikina

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
6 hlö
6 hlö

Täydellisen vegaanisen blinitaikinan salaisuus on oluessa. Pehmeät, vegaaniset blinit kuohkeutetaan juuri ennen paistoa oluella tai vichyedellä.

Juomasuositus

Blinit viihtyvät parhaiten tarpeeksi rasvaisuutta leikkaavaa hapokkuutta sisältävien juomien kanssa. Katso viini- ja juomasuosituksemme blinien makupariksi.

Valmistusaineet
  • 4 dl kauramaitoa 

  • 20 g hiivaa

  • 1 tl agavesiirappia

  • 1 tl suolaa

  • 3 1/2 dl tattarijauhoja

  • 1 dl vegaanista olutta tai vichyvettä 

  • 1 1/2 dl soijajogurttia

  • 1/2 dl maissitärkkelystä tai perunajauhoja

  • paistamiseen juoksevaa kasvimargariinia

Valmistusohjeet
  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva, lisää agavesiirappi, suola ja 2 dl tattarijauhoja. Turvota taikina peitettynä yön yli huoneenlämmössä.

  2. Sekoita taikinaan olut tai vesi, huoneenlämpöinen soijajogurtti ja maissitärkkelys ja loput tattarijauhoista. Anna taikinan tekeytyä 15 minuuttia. 

  3. Kuumenna pannu liedellä ja paista blinit kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen