Takaisin
Resepti

Vihreät falafelit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Vihreät falafelit

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Taiteilija Anna Retulainen suosittelee kasvattamaan yrttejä ja vihanneksia ja muita hyötykasveja sekaisin kukkien kanssa. Vihreät falafelit kuuluvat Annan luottoresepteihin.

Juomasuositus

Falafelien makuun ja myös vihreään värimaailmaan istuu portugalilainen Vinho Verde. Kokeile myös tämän viinityypin raikkaan hedelmäistä roseeversiota. Raikas, yrttinen pils maistuu myös mainiolta näiden pienten Lähi-idän pyöryköiden kavereina.

Valmistusaineet

4 hengelle

  • 1 pussillinen (200 g) pakasteherneitä

  • 300 g 48 tuntia liotettuja kikherneitä

  • 4–6 valkosipulinkynttä

  • 1 tl soodaa

  • 1 tl korianterijauhetta

  • 1 tl jeeraa

  • 1,5 tl 7-mausteseosta

  • ruukku persiljaa ja korianteria

  • muutama oksa minttua

  • 0,5 sitruunan mehu

  • suolaa ja pippuria maun mukaan

  • seesaminsiemeniä

Valmistusohjeet
  1. Yhdistä kaikki muut aineet kulhossa paitsi seesaminsiemenet. Jauha tasaiseksi taikinaksi.

  2. Muovaile taikinasta pyörykät. Pyöryköistä kannattaa tehdä vähän littania, jolloin ne kypsyvät helpommin ja nopeammin.

  3. Kierittele pyörykät seesaminsiemenissä ja uppopaista noin 170 asteisessa öljyssä. Paista ensin yksi, jotta näet, onko taikina sopivaa. Jos pyörykkä hajoaa, lisää taikinaan sidosaineeksi maissi- tai vehnäjauhoa.

  4. Tarjoa falafelit yksinkertaisen jugurttikastikkeen ja tomaattisalaatin kera. Taikina säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Resepti Anna Retulainen, kuva Roope Permanto, juomasuositus Taina Vilkuna/Alko