Takaisin
Resepti

Voikukkasiirappi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Voikukkasiirappi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
60+ min

Voikukkasiirappi on kuin vegaanista hunajaa, jota voi sivellä paahtoleivälle, lusikoida teehen tai nauttia vaikka jäätelön kera.

Valmistusaineet
  • 3 l voikukan kukkia

  • 1 l vettä

  • 1 kg sokeria

  • 1 (luomu)sitruuna

Valmistusohjeet
  1. Kerää voikukan kukinnot puhtaalta paikalta kauempana teistä. Jätä kukat tunniksi esimerkiksi pyyhkeen tai talouspaperin päälle hyönteisistä puhdistumiseksi. Huuhtele kukinnot.

  2. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja purista sitruunasta mehu. Kiehauta niin että sokeri sulaa, lisää kukinnot ja keitä noin 15 minuuttia. Anna kukkaliemen jäähtyä puoli tuntia. Siivilöi neste talteen harson tai paperisen kahvisuodattimen läpi. Painele siivilöidessä kevyesti lusikalla kukintoja.

  3. Keitä liemi siirapiksi noin tunnin ajan. Purkita puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkapissa.

VINKKI! Jos haluat siirapista hiukan sitruunaisempaa, raasta kukintojen sekaan puhtaaksi pesty sitruunan kuori.

Resepti Taina Tellman, kuva Arto Vuohelainen