Katso resepti >
Ylelliset perunaletut
Ruotsalaisten råraka-tyyliset letut valmistuvat ilman jauhoja ja munaa, joten ne sopivat moneen makuun. Rauhallisesti pannulla paistetut litteät letut tarjoillaan mädin ja smetanan kanssa.
Odotathan hetken…
Ruotsalaisten råraka-tyyliset letut valmistuvat ilman jauhoja ja munaa, joten ne sopivat moneen makuun. Rauhallisesti pannulla paistetut litteät letut tarjoillaan mädin ja smetanan kanssa.
1,2 kg perunoita
1 tl suolaa
muutama kierros mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
voita ja rypsiöljyä
Tarjoiluun:
siianmätiä
hienonnettua sipulia
smetanaa
hienonnettua ruohosipulia
Kuori perunat ja raasta ne karkealla terällä. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna lettupannussa hieman voita ja öljyä. Nostele perunaseosta pannulle. Paina lusikalla tasaiseksi, ohueksi letuksi. Paista miedohkolla lämmöllä 6–8 minuuttia, kunnes pinta on rapea. Käännä ja paista vielä noin 6 minuuttia toiselta puolelta.
Tarjoa letut lämpimänä mädin, sipulin, smetanan ja ruohosipulin kanssa. Taikinasta tulee 12 lettua.
Vinkki: Kokeile kahdella pannulla samanaikaista paistamista, niin letut valmistuvat nopeammin.
Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen