Takaisin
Resepti

Ylelliset perunaletut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Ylelliset perunaletut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Ruotsalaisten råraka-tyyliset letut valmistuvat ilman jauhoja ja munaa, joten ne sopivat moneen makuun. Rauhallisesti pannulla paistetut litteät letut tarjoillaan mädin ja smetanan kanssa.

Juomasuositus

Pirteä ja hedelmäinen crémant tai samppanja raikastavat suun täyteläisen perunalettusuupalan jälkeen. Rapsakka pils toimii myös hienosti.

Valmistusaineet
  • 1,2 kg perunoita

  • 1 tl suolaa

  • muutama kierros mustapippuria myllystä

Paistamiseen:

  • voita ja rypsiöljyä

Tarjoiluun:

  • siianmätiä

  • hienonnettua sipulia

  • smetanaa 

  • hienonnettua ruohosipulia

Valmistusohjeet
  1. Kuori perunat ja raasta ne karkealla terällä. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuumenna lettupannussa hieman voita ja öljyä. Nostele perunaseosta pannulle. Paina lusikalla tasaiseksi, ohueksi letuksi. Paista miedohkolla lämmöllä 6–8 minuuttia, kunnes pinta on rapea. Käännä ja paista vielä noin 6 minuuttia toiselta puolelta. 

  3. Tarjoa letut lämpimänä mädin, sipulin, smetanan ja ruohosipulin kanssa. Taikinasta tulee 12 lettua.

Vinkki: Kokeile kahdella pannulla samanaikaista paistamista, niin letut valmistuvat nopeammin.

Resepti Sanna Kekäläinen, kuvat Reetta Pasanen