Katso resepti >
Amarettotryffelit
Amaretto eli mantelilikööri sopii täydellisesti suklaatryffeleiden maustajaksi. Syö itse tai paketoi syötäväksi joululahjaksi!
Odotathan hetken…
Amaretto eli mantelilikööri sopii täydellisesti suklaatryffeleiden maustajaksi. Syö itse tai paketoi syötäväksi joululahjaksi!
200 g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
25 g voita tai kookosrasvaa
1/2 dl tomusokeria
2 rkl amarettoa tai amarettosiirappia
Pinnalle:
tummaa kaakaojauhetta
Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Siirrä sivuun ja lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on liuennut kermaan.
Lisää pehmeä voi, tomusokeri ja amaretto tai amarettosiirappi. Sekoita tasaiseksi.
Vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin.
Muotoile massasta pieniä palloja (20 kpl) ja pyörittele ne lopuksi kaakaojauheessa. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa.
Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström