Takaisin
Resepti

Amarettotryffelit

Kasvisruokavalio

Amarettotryffelit

Kasvisruokavalio
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Amaretto eli mantelilikööri sopii täydellisesti suklaatryffeleiden maustajaksi. Syö itse tai paketoi syötäväksi joululahjaksi!

Valmistusaineet 
  • 200 g tummaa suklaata 

  • 1 dl kuohukermaa 

  • 25 g voita tai kookosrasvaa 

  • 1/2 dl tomusokeria 

  • 2 rkl amarettoa tai amarettosiirappia 

Pinnalle: 

  • tummaa kaakaojauhetta 

Valmistusohjeet 
  1. Rouhi suklaa. Kuumenna kerma kattilassa höyryäväksi. Siirrä sivuun ja lisää suklaarouhe. Sekoita, kunnes suklaa on liuennut kermaan.  

  2. Lisää pehmeä voi, tomusokeri ja amaretto tai amarettosiirappi. Sekoita tasaiseksi. 

  3. Vatkaa seosta sähkövatkaimella pari minuuttia. Anna seoksen jähmettyä jääkaapissa noin tunnin. 

  4. Muotoile massasta pieniä palloja (20 kpl) ja pyörittele ne lopuksi kaakaojauheessa. Anna kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään. Säilytä jääkaapissa. 


    Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström