Takaisin
Resepti

Täytetyt bánh mì -leivät

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen
Perinteinen vietnamilainen bánh mì on täynnä pikkelöityjä ja tuoreita vihanneksia, korianteria sekä lihaa. Tässä versiossa liha korvataan nyhtökauralla tai härkiksellä.

Täytetyt bánh mì -leivät

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Vegaaninen
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Vietnamilaiset Banh Mi -leivät sopivat piknikevääksi. Nyhtökauralla tai härkiksellä täytettynä ne maistuvat vegaanillekin.

Juomasuositus

Hedelmäinen ja herkullisen päärynäinen prosecco-kuohuviini Italiasta pyöristää Banh mi -leipien yrttisyyttä ja pehmentää hentoista chilin poltetta. 

Alkoholiton, jääkylmä lager tai pils antaa bánh mì-leipien aromaattiselle makumaailmalle sopivasti raikkautta ja pehmeän hedelmäistä viljaisuutta. 

Perinteinen vietnamilainen bánh mì on täynnä pikkelöityjä ja tuoreita vihanneksia, korianteria sekä lihaa. Tässä versiossa liha korvataan nyhtökauralla tai härkiksellä.
Valmistusaineet
  • 250 g härkäpapu- tai nyhtökaurasuikaleita

  • 1 rkl öljyä

  • ½ dl sweet chili -kastiketta

Kaalisalaatti

  • 300 g valkokaalia

  • 1 porkkanaa

  • ½ tl suolaa

  • 1 rkl valkoviinietikkaa

  • 1 rkl öljyä

  • 1 rkl soijakastiketta

  • ¼ kurkkua

  • ½ rku korianteria

Kastike

  • 1 dl vegaanista majoneesia

  • 1 rkl sweet chili -kastiketta

Lisäksi

  • 1 (380 g) patonki

  • ½ rku korianteria

  • 1 limetti

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin kaalisalaatti. Leikkaa kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla ja laita ne kulhoon. Lisää suola ja puristele suikaleita hetki käsin. Anna tekeytyä 10 minuuttia.

  2. Kuumenna pannulla öljy ja paista nyhtökaurasuikaleita hetki ja lisää sweet chili -kastike. Nosta pannu pois liedeltä.

  3. Valuta kaali siivilässä ja painele siitä ylimääräinen neste pois ja siirrä takaisin kulhoon. Mittaa päälle valkoviinietikka, öljy ja soijakastike. Suikaloi kurkku ja hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  4. Valmista kastike sekoittamalla majoneesi ja sweet chili -kastike keskenään.

  5. Leikkaa patonki neljään palaan ja halkaise niin että ne jäävätä kiinni toisesta reunasta. Kuumenna patonki halutessasi kuivalla paistinpannulla.

  6. Levitä kastiketta patonkien sisään, lisää salaattia sekä härkäpapusuikaleita. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoile leivän kanssa limetinlohkoja.

Vinkki: Patongin voit korvata myös vaaleilla vehnäsämpylöillä.

Resepti: Mika Rampa, kuvat Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.