Japanilaisten oma herkku, vegaaninen ramen-nuudelikeitto, saa ruokaisuutta sienistä ja tofusta.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Vietnamilaiset Banh Mi -leivät sopivat piknikevääksi. Nyhtökauralla tai härkiksellä täytettynä ne maistuvat vegaanillekin.
Hedelmäinen ja herkullisen päärynäinen prosecco-kuohuviini Italiasta pyöristää Banh mi -leipien yrttisyyttä ja pehmentää hentoista chilin poltetta.
Alkoholiton, jääkylmä lager tai pils antaa bánh mì-leipien aromaattiselle makumaailmalle sopivasti raikkautta ja pehmeän hedelmäistä viljaisuutta.
250 g härkäpapu- tai nyhtökaurasuikaleita
1 rkl öljyä
½ dl sweet chili -kastiketta
Kaalisalaatti
300 g valkokaalia
1 porkkanaa
½ tl suolaa
1 rkl valkoviinietikkaa
1 rkl öljyä
1 rkl soijakastiketta
¼ kurkkua
½ rku korianteria
Kastike
1 dl vegaanista majoneesia
1 rkl sweet chili -kastiketta
Lisäksi
1 (380 g) patonki
½ rku korianteria
1 limetti
Valmista ensin kaalisalaatti. Leikkaa kaali ja porkkana ohuiksi suikaleiksi veitsellä tai mandoliinilla ja laita ne kulhoon. Lisää suola ja puristele suikaleita hetki käsin. Anna tekeytyä 10 minuuttia.
Kuumenna pannulla öljy ja paista nyhtökaurasuikaleita hetki ja lisää sweet chili -kastike. Nosta pannu pois liedeltä.
Valuta kaali siivilässä ja painele siitä ylimääräinen neste pois ja siirrä takaisin kulhoon. Mittaa päälle valkoviinietikka, öljy ja soijakastike. Suikaloi kurkku ja hienonna korianteri. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
Valmista kastike sekoittamalla majoneesi ja sweet chili -kastike keskenään.
Leikkaa patonki neljään palaan ja halkaise niin että ne jäävätä kiinni toisesta reunasta. Kuumenna patonki halutessasi kuivalla paistinpannulla.
Levitä kastiketta patonkien sisään, lisää salaattia sekä härkäpapusuikaleita. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla. Tarjoile leivän kanssa limetinlohkoja.
Vinkki: Patongin voit korvata myös vaaleilla vehnäsämpylöillä.