Takaisin
Resepti

Bao bun -sämpylät broileritäytteellä

Bao bun -sämpylät broileritäytteellä

50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Bao bunit eli täytetyt aasialaiset höyrysämpylät pyöräytät valmiiden sämpylöiden avulla hetkessä pöytään. Myös täyte syntyy helposti kaupan valmiista grillibroilerista. Raikkaat pikkelöidyt kasvikset täydentävät makumaailman.

Juomasuositus

Kevyt vaalea lagerolut on raikas juomakumppani trendikkäille bao-sämpylöille. Tarjoile lager jääkylmänä, alkoholillisena tai alkoholittomana.

Valmistusaineet
  • 2 pkt (8 kpl) bao bun -höyrysämpylöitä 

  • 2 kypsää broilerin koipireittä (grillibroileri) 

  • 1 rkl raastettua inkivääriä 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 2 rkl gochujang-kastiketta 

  • 1 rkl seesamiöljyä 

  • 1 rkl riisiviinietikkaa 

  • 1 rkl hunajaa 

Pikkelöidyt kasvikset: 

  • 1 porkkana 
  • ½ kurkku 

  • 2 kevätsipulinvartta 

  • 2 rkl riisiviinietikkaa 

  • 1 rkl sokeria 

Lisäksi: 

  • 1 dl majoneesia 

  • ½ rku korianteria tai lehtipersiljaa 

  • 2 rkl seesaminsiemeniä 

Valmistusohjeet
  1. Valmista pikkelöidyt kasvikset. Kuori ja suikaloi porkkana ohuiksi tikuiksi. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa kurkku ohuiksi suikaleiksi. Hienonna kevätsipuli. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.

  2. Poista broilerista luut ja revi lihat nahkoineen. Hienonna tarvittaessa veitsellä. Kuumenna pannulla raastettu inkivääri, hienonnettu valkosipuli, gochujang -kastike, seesamiöljy, riisiviinietikka ja hunaja. Lisää broileri, kuumenna ja sekoita.

  3. Kuumenna höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä sämpylät broilerilla ja pikkelöidyillä kasviksilla. Viimeistele majoneesilla, korianterilla ja seesaminsiemenillä.