Takaisin
Resepti

Baskilainen juustokakku

Gluteeniton

Baskilainen juustokakku

Gluteeniton
60+ min
10 hlö
60+ min
10 hlö

Baskilainen juustokakku saa tummanpuhuvan kuoren, jonka alla se paistuu herkullisen meheväksi. Tässä kakussa ei ole erillistä pohjaa! 

Juomasuositus

Tarjoile juustokakun kanssa espanjalaista omenasiideriä. Raikkaan hapokkaita, aidoista omenoista valmistettuja siidereitä löytyy myös Suomesta ja Englannista.

Valmistusaineet
  • 600 g maustamatonta tuorejuustoa 

  • 2 dl sokeria 

  • 3 kananmunaa 

  • 2 dl kuohukermaa 

  • 2 tl vaniljasokeria 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 2 rkl maissitärkkelystä (tai perunajauhoja)  

  • Voitelu: 

  • 1 rkl voita 

Valmistusohjeet
  1. Voitele irtopohjavuoka (ø 20 cm). Levitä pohjalle ja reunoille kaksi leivinpaperia päällekkäin. Voitele päällimmäinen leivinpaperi, jotta juustokakku irtoaa kypsänä paremmin vuoasta. 

  2. Pehmennä tuorejuusto vatkaimella ja lisää joukkoon sokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja lopuksi keskenään sekoitetut vaniljasokeri, suola ja maissitärkkelys. Sekoita tasaiseksi. 

  3. Kaada taikina vuokaan leivin­paperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa tunti tai kunnes kakun pinta on tummanruskea. 

  4. Jäähdytä juustokakku huoneen­lämpöiseksi ja nosta sitten jääkaappiin. ”Poltettu juustokakku” on parasta seuraavana päivänä. 

Reseptit Mika Rampa, kuvat Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström