Hollandaisekastikkeessa maistuu raikas sitruuna.
Katso resepti >
Beurre blanc -kastike
Klassinen voi-valkoviinikastike eli beurre blanc sopii varsinkin paistetun kalan tai parsan kanssa.
Odotathan hetken…
Klassinen voi-valkoviinikastike eli beurre blanc sopii varsinkin paistetun kalan tai parsan kanssa.
4 salottisipulia
2 dl kuivaa valkoviiniä
3 rkl valkoviinietikkaa
200 g voita
(suolaa)
Kuori ja hienonna sipulit.
Lisää kattilaan viini, valkoviinietikka ja hienonnettu sipuli. Alenna lämpöä ja keitä lientä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin 2 rkl. Siivilöi liemi ja laita se takaisin kattilaan.
Kuutioi kylmä voi ja siirrä se tarvittaessa takaisin jääkaappiin. Voin pitää olla kylmää, kun sitä lisätään kastikkeen joukkoon.
Lisää muutama voikuutio kerrallaan, koko ajan vatkaten metallivispilällä, kunnes voi on sekoittunut kastikkeeseen. Lämmitä kastiketta välillä, mutta maltilla. Seoksen kuuluisi pysyä noin kädenlämpöisenä valmistuksen ajan.
Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa kastike heti, sillä se ei kestä pitkää säilytystä.