Takaisin
Resepti

Bitter sweet -sorbetti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Bitter sweet -sorbetti

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
4+ tuntia
4 hlö
4+ tuntia
4 hlö

Bitter sweet -sorbetti saa makua ja väriä helakanpunaisesta grogikatkerosta. Raikasta jälkiruokaa kannattaa kokeilla!

Juomasuositus

Astin makea kuohuviini sopii erinomaisesti sorbetin pariksi. Samoin makea ja pirskahteleva moscato d’asti -valkoviini toimii hyvin.

Valmistusaineet
  • 2 dl vettä 

  • 2 dl sokeria 

  • 2 dl vastapuristettua appelsiinimehua 

  • 1 tl raastettua appelsiininkuorta (luomu) 

  • 1/2 dl grogikatkeroa 

  • 2 kananmunan valkuaista 

Valmistusohjeet
  1. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä sekoittaen, kunnes sokeri on liuennut. Ota kattila pois levyltä. 

  2. Lisää sokeriliemeen appelsiinin mehu ja kuori sekä grogikatkero. 

  3. Siirrä sorbettiseos tiiviiseen kannelliseen muovirasiaan. Pakasta 2–3 tuntia välillä sekoitellen. 

  4. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita valkuaisvaahto puoliksi jäätyneeseen sorbettiseokseen. 

  5. Siirrä takaisin pakastimeen vielä muutamaksi tunniksi. 

Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström