Takaisin
Resepti

Bloody Mary

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Bloody Mary

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
10 min
1 hlö
10 min
1 hlö

Bloody Mary on täyteläinen sekoitus tomaattimehua, vodkaa, sitruunaa sekä worcester- ja tabasco-kastiketta. Klassisena koristeena toimii pala lehtiselleriä.

Valmistusaineet
  • 10 cl tomaattimehua

  • 1 cl tuorepuristettua sitruunamehua

  • ½ tl worcester-kastiketta

  • pari tippaa tabasco-kastiketta

  • ¼ tl suolaa

  • ¼ tl mustapippuria

  • 5 cl vodkaa

Koristeeksi:

  • lehtisellerinvarsi

  • sitruunaviipale

Valmistusohjeet
  1. Mittaa tomaattimehu ja tuorepuristettu sitruunamehua sekoituslasiin tai kannuun. Lisää makusi mukaan worcester- ja tabasco- kastiketta, suolaa sekä pippuria.

  2. Sekoita ja maista. Käytä mausteita mieluummin ensin vähän ja lisää tarvittaessa. Voit halutessasi pyöristää makua ripauksella sokeria.

  3. Lisää vodka ja reilusti jäitä. Sekoita juomaa 15–20 sekuntia, kunnes se on viileä.

  4. Siivilöi juoma lasiin. Koristele lehtisellerinvarrella ja sitruunaviipaleella. Voit koristella juoman myös kirsikkatomaateilla, minisuolakurkulla ja oliiveilla.

Vinkki: Voit valmistaa juoman myös suoraan lasiin, jos haluat päästä vähemmällä vaivalla!