-
Laita liha kattilaan ja mittaa vesi päälle. Keitä lihaa 10 minuuttia ja poista pinnalle muodostunut vaahto. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 1,5 tuntia.
-
Nosta kypsä liha pois kattilasta. Leikkaa liha paloiksi. Siivilöi liemi halutessasi ja laita takaisin kattilaan.
-
Kuori punajuuret ja raasta ne raastimen karkealla terällä. Kuori porkkanat ja viipaloi ne. Kuori sipulit ja hienonna ne. Suikaloi kaali.
-
Kuumenna pannulla öljy. Kuullota sipuleita ja kaalia, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä. Siirrä kaali-sipuliseos kattilaan liemeen. Kuullota myös punajuuriraaste ja porkkanat. Siirrä kattilaan.
-
Lisää lihapalat. Mausta keitto tomaattipyreellä, etikalla, hunajalla, suolalla, timjamilla, mustapippurilla ja laakerinlehdillä. Hauduta keittoa kannen alla noin 45 minuuttia. Tarjoa borssikeiton kanssa smetanaa.
Vinkki:
Borssikeitto valmistuu nopeammin, kun käytät keittolihan sijaa naudan paistisuikaleita tai nakkeja. Ruskista paistisuikaleet pannulla ja lisää keittoon hautumaan noin 20 minuutiksi. Paloitellut nakit voi lisätä keittoon valmistuksen loppuvaiheessa.