Maistuuko tuttu lohireseptisi aina samalta? Ota mallia trendikkäästi korealaisilta ja paista kala uunissa soijan kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Kookosmaitopohjaisen kalapadan viiniksi valikoituu chileläinen pirteä & hedelmäinen chardonnay, josta ei trooppisen hedelmäisiä sävyjä puutu. Raikas vaalea lagerolut toimii myös hienosti.
400 g raakoja kuorittuja
jättikatkarapuja (pakaste)
400 g kuhafileetä
1 tl suolaa
2 limeä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 mietoa chiliä
500 g tomaatteja
2 punaista paprikaa
1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä
1 tl kokonaisia juusto-kuminansiemeniä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tlk (400 g) kookosmaitoa
1/2 tl suolaa
1 rku korianteria
Sulata jättikatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kuha reiluiksi paloiksi. Siirrä ravut ja kala kulhoon. Mausta suolalla. Raasta päälle limen kuori ja purista mehu. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan.
Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Halutessasi voit käyttää myös chilin siemenet ruokaan. Lohko tomaatit. Halkaise paprikat ja poista niistä sisus. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi.
Kuumenna öljy kasarissa tai padassa. Lisää sipulit ja chilit. Paista hetki. Lisää juustokumina ja tomaattipyree. Lisää tomaatit ja paprikat. Anna kasvisten kuullottua 5 minuuttia.
Lisää kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää ravut ja kuha liemineen. Anna poreilla kannen alla noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele kalapata korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.