Takaisin
Resepti

Brasilialainen kalapata

Gluteeniton
Laktoositon

Brasilialainen kalapata

Gluteeniton
Laktoositon
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö
Brasilialainen kalapata saa makua katkaravuista, kuhasta, chilistä ja kasviksista. Kookosmaito pehmentää padan ihanaa mausteisuutta.
Juomasuositus

Kookosmaitopohjaisen kalapadan viiniksi valikoituu chileläinen pirteä & hedelmäinen chardonnay, josta ei trooppisen hedelmäisiä sävyjä puutu. Raikas vaalea lagerolut toimii myös hienosti.   

Valmistusaineet
  • 400 g raakoja kuorittuja  

  • jättikatkarapuja (pakaste) 

  • 400 g kuhafileetä 

  • 1 tl suolaa 

  • 2 limeä 

  • 1 sipuli 

  • 4 valkosipulinkynttä 

  • 2 mietoa chiliä 

  • 500 g tomaatteja 

  • 2 punaista paprikaa 

  • 1 rkl rypsi- tai oliiviöljyä 

  • 1 tl kokonaisia juusto-kuminansiemeniä 

  • 2 rkl tomaattipyreetä 

  • 1 tlk (400 g) kookosmaitoa 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 1 rku korianteria 

Valmistusohjeet
  1. Sulata jättikatkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa kuha reiluiksi paloiksi. Siirrä ravut ja kala kulhoon. Mausta suolalla. Raasta päälle limen kuori ja purista mehu. Sekoita ja siirrä jääkaappiin maustumaan. 

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Halutessasi voit käyttää myös chilin siemenet ruokaan. Lohko tomaatit. Halkaise paprikat ja poista niistä sisus. Paloittele paprikat reiluiksi paloiksi.  

  3. Kuumenna öljy kasarissa tai padassa. Lisää sipulit ja chilit. Paista hetki. Lisää juustokumina ja tomaattipyree. Lisää tomaatit ja paprikat. Anna kasvisten kuullottua 5 minuuttia. 

  4. Lisää kookosmaito. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää ravut ja kuha liemineen. Anna poreilla kannen alla noin 5 minuuttia. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Viimeistele kalapata korianterilla ja tarjoa keitetyn riisin kanssa.