Tämä pasta on italialaisen keittiön helmi. Haluatko tehdä täydellisen, mutta simppelin väliruoan? Kokkaa salviapastaa. Siinä on vain muutama raaka-aine – mutta mahtava maku.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Cacio e pepe eli mustapippuripasta on roomalainen klassikko, joka saa makunsa täyteläisestä pecorinojuustosta ja aromaattisesta mustapippurista. Tätä viiden aineksen hittipastaa kannattaa kokeilla!
Maukas ja klassinen kumppani Cacio e pepe -pastalle on italialainen marjaisa & raikas -makutyypin pinot noir -punaviini. Saapasmaassa se tunnetaan nimellä pinot nero, ja sen tuore ja runsas marjaisuus nostaa esiin päätähden eli mustapippurin hedelmäistä pyöreyttä.
400 g spagettia
200 g pecorinojuustoa
2 tl mustapippuria myllystä
2 rkl voita
4 dl pastan keitinvettä
Keitä pasta suolatussa vedessä hieman yli puolet paketissa ilmoitetusta kypsennysajasta. Ota 4 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.
Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Sekoita raastettu juusto ja 1 dl keitinvettä tahnamaiseksi seokseksi.
Rouhi mustapippuri myllyllä karheaksi rouheeksi. Paahda mustapippuria kuivalla pannulla miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää voi.
Lisää 3 desiä keitinvedestä ja valutettu pasta paistokasariin tai kattilaan. Sekoita pastaa voimakkaasti ja jatka pastan kypsentämistä pannussa. Näin pastasta irtoaa tärkkelystä ja se aikaan kastikkeen kermaisuuden.
Lisää juustotahnaa vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta se muodostaa sulaessaan veden kanssa kastikkeen. Lisää keitinvettä tarvittaessa. Tarjoa heti. Viimeistele halutessasi pecorinoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.