Takaisin
Resepti

Cacio e pepe

Kasvisruokavalio
Cacio e pepe on perinteinen roomalainen pastaruoka. Nimen suora käännös tarkoittaa "juustoa ja pippuria" italiaksi, mikä viittaa ruoan perusainesosiin.

Cacio e pepe

Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Cacio e pepe eli mustapippuripasta on roomalainen klassikko, joka saa makunsa täyteläisestä pecorinojuustosta ja aromaattisesta mustapippurista. Tätä viiden aineksen hittipastaa kannattaa kokeilla!

Juomasuositus

Maukas ja klassinen kumppani Cacio e pepe -pastalle on italialainen marjaisa & raikas -makutyypin pinot noir -punaviini. Saapasmaassa se tunnetaan nimellä pinot nero, ja sen tuore ja runsas marjaisuus nostaa esiin päätähden eli mustapippurin hedelmäistä pyöreyttä.

Cacio e pepe on perinteinen roomalainen pastaruoka. Nimen suora käännös tarkoittaa "juustoa ja pippuria" italiaksi, mikä viittaa ruoan perusainesosiin.
Valmistusaineet
  • 400 g spagettia

  • 200 g pecorinojuustoa

  • 2 tl mustapippuria myllystä

  • 2 rkl voita

  • 4 dl pastan keitinvettä

Valmistusohjeet
  1. Keitä pasta suolatussa vedessä hieman yli puolet paketissa ilmoitetusta kypsennysajasta. Ota 4 dl keitinvettä talteen ja valuta pasta.

  2. Raasta juusto hienoksi raasteeksi. Sekoita raastettu juusto ja 1 dl keitinvettä tahnamaiseksi seokseksi.

  3. Rouhi mustapippuri myllyllä karheaksi rouheeksi. Paahda mustapippuria kuivalla pannulla miedolla lämmöllä noin 1 minuutti. Lisää voi.

  4. Lisää 3 desiä keitinvedestä ja valutettu pasta paistokasariin tai kattilaan. Sekoita pastaa voimakkaasti ja jatka pastan kypsentämistä pannussa. Näin pastasta irtoaa tärkkelystä ja se aikaan kastikkeen kermaisuuden.

  5. Lisää juustotahnaa vähitellen ja sekoita voimakkaasti, jotta se muodostaa sulaessaan veden kanssa kastikkeen. Lisää keitinvettä tarvittaessa. Tarjoa heti. Viimeistele halutessasi pecorinoraasteella ja rouhitulla mustapippurilla.