Takaisin
Resepti

Calvadossinappi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon

Calvadossinappi

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
10 min
10 hlö
10 min
10 hlö

Calvadossinappi sopii kinkun kaveriksi. Paketoi myös lahjaksi!

Ruoan makuun tilkka calvadosia antaa paitsi omenaista aromia myös syvyyttä. Ruoanlaittoon sopii etenkin nuori calvados, jonka maussa on selkeää hedelmäisyyttä.

Valmistusaineet
  • 1 dl sinappijauhetta

  • 1 dl omenamehua

  • 1 dl fariinisokeria

  • 1/2 tl suolaa

  • 2 rkl calvadosia

Valmistusohjeet
  1. Mittaa sinappijauhe, omenamehu, fariinisokeri ja suola kattilaan.

  2. Sekoita ja keitä miedolla lämmöllä 5–7 minuuttia, kunnes seos hieman paksuuntuu.

  3. Ota kattila pois liedeltä. Lisää lopuksi calvados hyvin sekoittaen.

  4. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja jäähdytä. Säilytä viileässä.


Vinkki:
Sinappi säilyy jääkaapissa noin kaksi kuukautta. Reseptistä tulee 10 annosta.

Resepti Mika Rampa, kuva Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström