Takaisin
Resepti

Currywurst-pizzahodarit

Currywurst-pizzahodarit

60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Currywurst on Berliinistä kotoisin oleva supersuosittu grilliruoka. Näissä hauskoissa hodareissa yhdistyvät currywurst ja pizza.

Juomasuositus

Currywurst on berliiniläisen katukeittiön kulmakiviä. Valitse currywurst-pizzahodarin kumppaniksi makusi mukaan rapsakan humalainen pilsner tai pyöreän hedelmäinen hefe-vehnäolut Saksasta. 

Valmistusaineet

Taikina: 

  • 2 dl vettä 

  • 2 tl kuivahiivaa 

  • 1 tl suolaa 

  • 4 dl vehnäjauhoja 

  • 1 rkl oliiviöljyä 

Kastike: 

  • 1 dl ketsuppia 

  • 2 tl currya 

  • 1 rkl worcesterkastiketta 

  • 2–3 tippaa tabascoa 

  • 1/4 tl mustapippuria 

Täytteet: 

  • 4 rkl oliiviöljyä 

  • 1 pkt (125/220 g) buffalamozzarellaa 

  • 1 pkt (240 g) pitkiä  

  • hotdog-nakkeja 

  • 150 g hapankaalia 

  • 1/2 tl currya 

Valmistusohjeet
  1. Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää vehnäjauhot ja suola, ja vaivaa noin 5 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista vielä pari minuuttia. Peitä taikina kelmulla ja siirrä taikina jääkaappiin yön yli. 

  2. Jaa taikina neljään osaan ja pyörittele palloiksi. Anna taikinapallojen kohota huoneenlämmössä noin 20 minuuttia. 

  3. Leikkaa nakkeihin viillot. Sekoita kastikkeen ainekset. Valuta hapankaali siivilässä.  

  4. Venytä ja painele taikinapallot soikioiksi (noin 23 cm x 8 cm). Käytä apuna jauhoja. Painele ne vielä keskeltä hieman ohuemmiksi ja nosta uunipellille ilman leivinpaperia. 

  5. Valuta päälle oliiviöljyä. Revi mozzarellaa pinnalle, lisää hapankaalia ja asettele nakki päälle. 

  6. Paista 275-asteisessa uunissa keskitasolla 12–15 minuuttia. 

  7. Viimeistele pizzahodarit kastikkeella ja ripottele currya päälle. 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström