Takaisin
Resepti

Dippiöljy leivälle

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Dippiöljy leivälle

Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
10 min
4 hlö
10 min
4 hlö

Ihana dippi vaalealle leivälle tehdään öljystä, aurinkokuivatuista tomaateista, pistaasipähkinöistä ja oliiveista. Tarjoa dippiöljy helppona alkupalana tai ruoan lisukkeena. 

 

Juomasuositus

Franciacorta on Italian vastine samppanjalle, sillä se valmistetaan samalla tavalla, jopa pidemmillä pullokypsytysajoilla. Rapea juurileipä on omiaan nostamaan franciacortan paahteista makumaailmaa esille. Kuohuviinin kuplat puolestaan keventävät dippiöljyn täyteläisyyttä.

Valmistusaineet
  • 1 luomusitruuna 

  • 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaatteja 

  • 1/2 dl kalamataoliiveja 

  • 1/2 dl pistaasipähkinöitä 

  • 1–2 valkosipulinkynttä 

  • 2 rosmariinin oksaa 

  • 1 dl oliiviöljyä 

  • 2 rkl balsamiviinietikkaa 

  • 1/2 tl chilirouhetta 

  • 1/2 tl sormisuolaa 

 

Lisäksi: 

  • 1 rapeakuorinen vaalea juurileipä   

 

Valmistusohjeet
  1. Pese ja raasta sitruunan kuori ja purista mehua 2 rkl. Valuta ja hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.

     

  2. Rouhi pistaasipähkinät. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini.

     

  3. Mittaa oliiviöljy ja balsamiviinietikka laakeaan astiaan. Lisää kaikki hienonnetut ainekset ja viimeistele chilirouheella ja sormisuolalla. Tarjoa rapeakuorisen vaalean leivän kanssa.

Vinkki! Jos leipää jää yli, tee pangrattatoa. Jauha leivät muruiksi ja paista ne pannulla öljyssä rapeiksi. Mausta yrteillä, valkosipulilla ja sitruunankuoriraasteella. Tarjoa pastan päällä.

 

Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.