Takaisin
Resepti

Dulce de leche -kääretorttu

Gluteeniton

Dulce de leche -kääretorttu

Gluteeniton
50 min
15 hlö
50 min
15 hlö

Onko tässä paras kääretorttu ikinä? Dulce de leche -kääretorttu täytetään taivaallisella maitokaramellilla ja mascarponella.

Juomasuositus

Nauti dulce de leche -kääretortun kanssa kupillinen laadukasta tummaa espressokahvia. Herkuttelija lorauttaa espresson sekaan tilkkasen kondensoitua maitoa!

Valmistusaineet
  • 4 kananmunaa

  • 1 1/2 dl sokeria

  • 1 1/2 dl perunajauhoja

  • 2 tl leivinjauhetta

  • 1 tl vaniljasokeria

  • 1 tl kanelia

  • 1/2 tl kardemummaa

 

Täyte:

  • 1 tlk (397 g/307 ml) karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)

  • 2 dl vispikermaa

  • 250 g mascarponejuustoa

  • 1 sitruunan kuori raastettuna

 

Pinnalle:

  • 2 dl paahdettuja kookoslastuja

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Mittaa perunajauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kaneli ja kardemumma kulhoon. Siivilöi jauhoseos taikinaan. Sekoita kevyesti nuolijalla nostellen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannulle.

  2. Paista pohjaa 225-asteisessa uunissa 6–7 minuuttia. Sirottele sokeria toiselle leivinpaperille ja kumoa kypsä torttulevy päälle. Irrota leivinpaperi, mutta jätä se tortun päälle. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

  3. Vaahdota vispikerma ja lisää mascarponejuusto. Raasta sitruunankuori vaahdon sekaan. Vaahdota seosta, kunnes se on paksua.

  4. Levitä 2 dl kondensoitua maitoa torttupohjalle. Lisää mascarponevaahto ja rullaa kääretortuksi. Levitä loput kondensoidusta maidosta kääretortun pinnalle. Koristele pinta kookoslastuilla.

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström