Perinteisesti Espresso Martini koristellaan kolmella kahvipavulla, jotka Italiassa symboloivat terveyttä, vaurautta ja onnellisuutta.
Espresso Martini
10 min
1 hlö
10 min
1 hlö
Espresso Martini on klassinen kahvidrinkki, joka saa makunsa tuoreesta espressosta ja kahvilikööristä. Katso reseptistämme, kuinka onnistut sen valmistamisessa.
Espresso Martinin valmistamiseen käytetään vodkaa, kahvilikööriä ja espressoa. Vaikka drinkin nimessä on sana Martini, juomalla ei ole perinteisen Martinin kanssa paljon yhteistä, sillä sen raaka-aineista puuttuu sekä gin että vermutti. Juoman nimi on syntynyt tavastatarjota drinkki martini-lasista. Nykyisin myös coupe-lasi on yleistynyt drinkin tarjoilussa.
Perinteisesti Espresso Martini koristellaan kolmella kahvipavulla, jotka Italiassa symboloivat terveyttä, vaurautta ja onnellisuutta.
Valmistusaineet
3 cl vodkaa
3 cl kahvilikööriä
3 cl mahdollisimman tuoretta espressoa
(maun mukaan sokeria tai sokerisiirappia)
koristeeksi kolme kahvipapua
lisäksi tarvitset cocktailshakerin, baarimitan ja baarisiivilän
Sekoita. Halutessasi voit lisätä tässä vaiheessa mukaan myös hieman sokeria tai sokerisiirappia.
Lisää mukaan mahdollisimman isoja jääkuutioita, jotta saat juoman kylmäksi kuumasta espressosta huolimatta. Sulje shaker ja ravistele voimakkaasti noin 15 sekuntia. Kun tunnet shakerin pinnan kylmenevän, tiedät juoman olevan valmis.
Siivilöi juoma tarjoilulasiin ja koristele kolmella kahvipavulla.