Takaisin
Resepti

Etanapannu

Etanapannu

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Tirisevän kuuma etanapannu sopii juhlavaksi alkuruoaksi tai herkuttelijan iltapalaksi. Jos kotoa ei löydy etanapannuja, voit valmistaa sen pienissä uuninkestävissä vuoissa tai kahvikupeissa.

Juomasuositus

Runsaassa yrttivoissa muhineet etanat kaipaavat juomalta raikasta vivahteikkuutta. Chablis -valkoviini onkin klassinen valinta etanapannulle sen raikkaan happorakenteen ja mineraalisuuden ansiosta. Mausteinen saison on oluenystävän valinta etanoiden kumppaniksi. 

Valmistusaineet
  • 1 prk (125/200 g) (24/28 kpl) etanoita 

  • 100 g voita 

  • 5 valkosipulinkynttä 

  • 1 rku persiljaa 

  • 50 g parmesaanijuustoa 

  • ¼ tl suolaa 

Lisäksi:

  • vaaleaa rapeakuorista leipää 

Valmistusohjeet
  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna persilja. Raasta parmesaani. Pehmennä voi kulhossa ja lisää valkosipuli, persilja ja parmesaani. Sekoita tasaiseksi tahnaksi. 

  2. Huuhtele etanat siivilässä ja valuta ne hyvin. Asettele etanat etanapannun koloihin ja lisää päälle nokare yrttivoitahnaa. 

  3. Nosta etanapannut uunipellille ja gratinoi 250-asteisessa uunissa noin 5–10 minuuttia. Tarjoa etanat leivän kanssa. 

Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström