Cacio e pepe eli mustapippuripasta on roomalainen klassikko, joka saa makunsa täyteläisestä pecorinojuustosta ja aromaattisesta mustapippurista.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Fettucine Alfredo on todellista lohturuokaa. Kermaa, voita ja parmesaania yhdistelemällä syntyy klassikkopata, joka on kotoisin Roomassa sijaitsevasta ravintolasta. Tämä lempeän makuinen pasta on suosittu etenkin Yhdysvalloissa.
Fettuccine Alfredo kaipaa rinnalleen voin ja juuston rasvaisuuden vuoksi hapokasta ja hedelmäistä valkoviiniä. Molempia ominaisuuksia löytyy sekä Pohjois-Italian pinot grigioista että Luoteis-Espanjan albariñoista.
Oluista tälle pastalle käyvät rapsakka pils ja hedelmäinen ale.
n. 350 g fettuccinea, spagettia tai muuta pitkää pastaa
n. 50 g voita (ei margariinia)
1 dl kuohukermaa
n. 2 1/2 dl raastettua parmesaania tai muuta maukasta juustoa
(sormi)suolaa
mustapippuria myllystä
Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta.
Sulata voi kattilassa liedellä kerman kanssa.
Lisää voi-kermaseos ja noin kaksi desilitraa juustoraastetta valutetun pastan joukkoon. Lisää tarvittaessa hieman pastan keitinvettä, jos pasta ei tunnu tarpeeksi kostealta.
Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele loppu juusto pastan päälle.
Vinkki: Lisää kastikkeeseen hienonnettua valkosipulia, keitettyjä herneitä, parsakaalia tai muita kasviksia. Ruokaisamman kastikkeen saat lisäämällä siihen esimerkiksi kylmäsavustettua lohta, kinkkusuikaleita, katkarapuja tai paistettua broilerin rintafileetä. Myös tuoreet, hienonnetut yrtit, kuten ruohosipuli tai lehtipersilja, antavat pastalle mukavan maun.