-
Laita jauhot ja mausteet kulhoon. Nosta kulho jääkaappiin noin vartiksi.
-
Poista kalasta nahka ja ruodot. Leikkaa tasakokoisiksi paloiksi.
-
Sekoita jauhoseokseen kylmä olut. Lisää tarvittaessa kylmää vettä. Taikinan kuuluu olla paksumpaa kuin lettutaikina.
-
Kuumenna öljy 180 asteeseen. Mittaa lämpötila lihalämpömittarilla. Taputtele kala- ja äyriäispalat kuiviksi talouspaperilla. Upota taikinaan. Kypsennä öljyssä muutamassa erässä. Kalapalojen kypsymisaika on 4–5 minuuttia, äyriäisille riittää minuutti vähemmän.
-
Nosta palat reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan.
-
Sekoita kaikki tartarkastikkeen ainekset. Säilytä kastiketta viileässä.
Kahteen kertaan paistetut ranskalaiset
-
Pese perunat huolellisesti ja kuivaa ne. Leikkaa suorakaiteen muotoisia, paksuhkoja tankoja (n. 6 cm x 1 cm).
-
Lämmitä kattilassa noin viisi senttiä rypsiöljyä 150-asteiseksi. Mittaa lämpö lihalämpömittarilla. Friteeraa perunoita kourallinen kerrallaan (5–10 minuuttia). Nosta ne valumaan talouspaperille ja anna jäähtyä.
-
Nosta öljyn lämpö 180 asteeseen. Paista perunat toiseen kertaan öljyssä kullankeltaisiksi. Näin juureksista tulee rapeampia ja maukkaampia ja kypsyvät tasaisemmin. Valuta perunat ja mausta suolalla.