Herkullinen ja vähärasvainen naudan kuve, flank steak, on tosigrillaajien suosikki myös lihaisaan salaattiin.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Flank steak eli naudan kuve on kesän paras grillattava. Liha on parhaimmillaan, kun sen jättää keskeltä punaiseksi.
Argentiinan ylpeys Malbec on täydellinen kumppani grillatulle pihvilihalle. Malbecit ovat runsaan täyteläisiä ja tumman marjaisia ja ne kannattaa tarjoilla hieman viilennettynä kuuman kesäpäivän grilliherkkujen kanssa.
1 (800–1000 g) flank steak
1 rkl rypsiöljyä paistamiseen
Rub eli kuivamausteseos:
1 rkl sokeria
1 rkl suolaa
2 tl mustapippuria rouhittuna
2 tl valkosipulirouhetta
2 tl savustettua paprikajauhetta
1 tl chilirouhetta
Valmista mausteseos sekoittamalla kaikki ainekset keskenään.
Kuivaa lihan pinta. Hiero noin 1 rkl mausteseosta lihan pintaan ja anna marinoitua huoneenlämmössä noin tunti.
Hiero lihan pintaa öljyä. Grillaa tai paista kuumalla pannulla 3–6 minuuttia paksuudesta riippuen molemmin puolin.
Grillaa tai paista lihaan kaunis paistopinta kuumalla pannulla. Laske vähän lämpöä ja paista vielä molemmilta puolilta 3–6 minuuttia lihan paksuudesta riippuen.
Käytä apuna paistomittaria. Parhaimmillaan liha on 52–55-asteisena. Kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä liinalla peitettynä noin 10 minuuttia.
Leikkaa liha poikkisyin ohuiksi viipaleiksi ja mausta halutessasi vielä suolalla ja mustapippurilla.