Takaisin
Resepti

Japanilaiset Fluffy-pannukakut

Japanilaiset Fluffy-pannukakut

40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Tunnetko jo japanilaiset, extrakuohkeat Fluffy-pannukakut? Pidä haarukka ja veitsi valmiina, nämä nautitaan heti!

Juomasuositus

Ilmavat pannukakut huutavat vierelleen lasillista makeaa kuohuviiniä. Kaada lasiin italialaista Astin alueen kukkaisen aromaattista kuohuvaa jääkaappikylmänä. Seuraksi sopii myös alkoholiton makea kuohuviini.

Valmistusaineet
  • 4 munaa 

  • 1 dl kevytmaitoa 

  • 2 rkl öljyä 

  • ½ tl suolaa 

  • 1 dl erikoisvehnäjauhoja 

  • 1 tl vaniljasokeria 

  • 4 rkl sokeria 

  • Voita paistamiseen


Tarjoiluun: 

  • ½ dl vaahterasiirappia 

  • 3 dl marjoja (esim. mustikka, vadelma ja viinimarja) 

Valmistusohjeet
  1. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset omiin kulhoihin. 

  2. Sekoita keltuaiset, maito, öljy ja suola keskenään sauvasekoittimella. Lisää vehnäjauhot ja vaniljasokeri. Jatka sekoittamista vielä muutama minuutti. 

  3. Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset paksuksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on paksua ja kiiltävää. 

  4. Sekoita marenki muutamassa osassa taikinan joukkoon kevyesti nostellen. 

  5. Sulata voita paistinpannulla matalalla lämmöllä. Lisää taikinaa noin ½ dl pannulle korkeaksi keoksi. Paista pannukakkuja noin 3 minuuttia per puoli.  

  6. Tarjoa japanilaiset pannukakut lämpiminä vaahterasiirapin ja tuoreiden marjojen kanssa.