Perinteiset ja raikkaat mummon kurkut maustetaan katajanmarjoilla.
Katso resepti >
Gintonic-hölskykurkut
Testaa gintonic-hölskykurkut eli mummonkurkut uudella tavalla! Gini tuo kurkkuihin raikasta aromikkuutta.
Odotathan hetken…
Testaa gintonic-hölskykurkut eli mummonkurkut uudella tavalla! Gini tuo kurkkuihin raikasta aromikkuutta.
1 (n. 300 g) kurkku tai
3 avomaankurkkua kuorittuna
1 rku tilliä (1 dl hienonnettuna)
2 rkl sokeria
1/4 tl suolaa
4 cl giniä
1/2 dl tonic-vettä
Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.
Lado viipaleet kerroksittain lasipurkkiin hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa. Lisää lopuksi gini ja tonic-vesi.
Sulje kansi ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu.
Anna maustua viileässä vähintään 30 min ennen tarjoilua. Hienonna päälle halutessasi tilliä.
Vinkki: Gini sopii myös muiden kasvisten kuin kurkun pikkelöintiin. Huomaathan myös, että alkoholi ei poistu ruoasta säilöttäessä!
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström