Takaisin
Resepti

Gintonic-hölskykurkut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Gintonic-hölskykurkut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
40 min
4 hlö
40 min
4 hlö

Testaa gintonic-hölskykurkut eli mummonkurkut uudella tavalla! Gini tuo kurkkuihin raikasta aromikkuutta. 

Valmistusaineet
  • 1 (n. 300 g) kurkku tai 

  • 3 avomaankurkkua kuorittuna 

  • 1 rku tilliä (1 dl hienonnettuna) 

  • 2 rkl sokeria 

  • 1/4 tl suolaa 

  • 4 cl giniä 

  • 1/2 dl tonic-vettä  

Valmistusohjeet
  1. Leikkaa kurkku ohuiksi viipaleiksi.  

  2. Lado viipaleet kerroksittain lasipurkkiin hienonnetun tillin, sokerin ja suolan kanssa. Lisää lopuksi gini ja tonic-vesi.  

  3. Sulje kansi ja ravistele salaattia voimakkaasti, jotta se mehustuu. 

  4. Anna maustua viileässä vähintään 30 min ennen tarjoilua. Hienonna päälle halutessasi tilliä.  

Vinkki: Gini sopii myös muiden kasvisten kuin kurkun pikkelöintiin. Huomaathan myös, että alkoholi ei poistu ruoasta säilöttäessä! 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström