Punajuurikeiton maku pyöristetään kermaisella mascarponejuustolla.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Punajuuri on syksyn herkullisin juures. Se saa päällensä balsamiviinietikasta ja hunajasta koukuttavan hyvän glaseerauksen.
8 punajuurta
4 rkl oliiviöljyä
sormisuolaa
mustapippuria myllystä
2 tl balsamiviinietikkaa
2 rkl juoksevaa hunajaa (tai agavesiirappia vegaaniseen versioon)
3 rkl hienonnettua ruohosipulia tai lehtipersiljaa
Kuori ja lohko punajuuret. Laita palat uunivuokaan. Valuta päälle öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Sekoita mukaan balsamiviinietikka ja hunaja. Jatka paistamista noin 15 minuuttia tai kunnes punajuuret ovat kypsiä. Viimeistele yrteillä.