Vegaani linssibolognese on täydellinen kylmän kelin lohturuoka. Bologneseen kuuluva parmesan-juusto korvataan vegeversiossa pinjansiemenillä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Voiko bolognesea nauttia vegaanisena, pastan sijaan gnocchien kera? Kannattaa testata - prego!
Sangiovese on loistava kumppani tomaattipohjaisille ruoille sen raikkaan hapokkuuden ansiosta. Bologneselle sopivat Toscanan huippulaatuiset sangioveseviinit löydät Chiantin alueelta.
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 porkkana
150 g pala juuriselleriä
2 dl tummaa soijarouhetta
3 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
1 tl kuivattua rosmariinia
1 tl kuivattua oreganoa
2 laakerinlehteä
2 rkl balsamiviinietikkaa
2 dl punaviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 tlk (400 g) säilykekirsikkatomaatteja
1 dl vettä
500 g perunagnoccheja
200 g vegaanista tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
(tuoretta lehtipersiljaa)
Kuori sipulit, porkkana ja juuriselleri. Hienonna pieniksi paloiksi.
Kuumenna öljy pannulla. Lisää soijarouhe. Paista 1-2 min, lisää vesi ja sekoita.
Lisää kaikki hienonnetut kasvikset pannulle. Kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Lisää rosmariini, oregano, laakerinlehdet, balsamiviinietikka, punaviini ja tomaattipyree. Anna hautua noin 10 minuuttia kannen alla. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla.
Lisää säilyketomaatit, vesi ja perunagnocchit. Sekoita ja anna hautua 5 min kannen alla. Pehmennä vegaaninen tuorejuusto ja mausta se sitruunamehulla.
Koristele gnocchi-bolognese persiljalla ja tarjoa tuorejuuston kera.
Vinkki: Italialainen tarjoaisi bolognesen gnocchien sijaan spagetin kera. Sekin käy! Voit toki myös korvata bolognesekastikkeen soijarouheen jauhelihalla ja tuorejuuston tavallisella.
Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström