Takaisin
Resepti

Gratinoidut suppilovahverot

Kasvisruokavalio

Gratinoidut suppilovahverot

Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Syksyn paras alkuruoka syntyy, kun täytät etanapannun voissa haudutetuilla suppilovahveroilla ja gratinoit ne sinihomejuustolla. 

Juomasuositus

Sieniruokien metsän­pohjainen ja syvä makumaailma saa vertaisensa kumppanin pinot noir -punaviinistä. Uuden-Seelannin runsaan hedelmäiset pinot noirit ovat vastustamaton viinivalinta suolaisella homejuustolla silatuille sienille. 

Valmistusaineet
  • 200 g suppilovahveroita 

  • 100 g voita

  • 1/2 (100 g) fenkoli 

  • 1 pieni sipuli 

  • 3 valkosipulinkynttä 

  • 1 rku lehtipersiljaa 

  • 1/8 tl suolaa 

  • 100 g sinihomejuustoa 

Lisäksi: 

  • vaaleaa rapeakuorista leipää tai patonkia

Valmistusohjeet
  1. Puhdista sienet. Poista fenkolin kova kanta. Hienonna fenkoli. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna persilja. 

  2. Paista sieniä pannulla, kunnes niistä irronnut neste on haihtunut. Lisää voi, fenkoli ja sipulit. Kuullota miedolla lämmöllä, kunnes sipulit ja fenkoli ovat pehmenneet. Nosta pannu levyltä, lisää persilja ja mausta suolalla.  

  3. Täytä etanapannun kolot seoksella ja murustele juustoa päälle.  

  4. Gratinoi 250-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia tai kunnes juusto on saanut väriä. Tarjoa leivän kanssa. 

 

Vinkki! Voit valmistaa gratinoidut suppikset myös pienissä annosuunivuoissa tai isossa uunivuoassa koko porukalle. 

 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström