Takaisin
Resepti

Green Goddess -keitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen

Green Goddess -keitto

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
Laktoositon
Vegaaninen
30 min
6 hlö
30 min
6 hlö

Green Goddess -salaatista inspiraationsa saanut piristävän vihreä ja täyteläinen keitto syntyy satokauden vihreistä kasviksista, kuten purjosta ja fenkolista. 

Juomasuositus

Itävaltalainen Grüner Veltliner rakastaa vihreitä kasvismakuja! Tuhti keitto keventyy valkoviinin raikkaan hapokkuuden ansiosta ja rypäleelle ominainen viherpippurin puraisu on herkullinen yhdistelmä sellerin ja fenkolin kanssa.

Valmistusaineet
  • 1 (250 g) pieni purjo 

  • 1 (250 g) fenkoli 

  • 3 lehtisellerinvartta 

  • 3 perunaa (jauhoinen lajike) 

  • 5 valkosipulinkynttä 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • 1 rkl juustokuminaa 

  • 1 tl suolaa 

  • 1 tl mustapippuria 

  • 1,2 l vettä 

  • 2 kasvisliemikuutiota 

  • 100 g lehtikaalia 

  • 200 g herneitä (pakaste tai tuore) 

  • 50 g pinaattia 

Lisäksi: 

  • 1 dl kookoskermaa 

  • 1/2 rku lehtipersiljaa 

  • 2 rkl kuorittuja suolaamattomia pistaasipähkinöitä 

Valmistusohjeet
  1. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo paloiksi. Poista fenkolista kova kanta. Hienonna fenkoli ja sellerinvarret. Kuori ja leikkaa perunat paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. 

  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää juustokumina, suola ja mustapippuri. Kuullota vielä hetki ja lisää vesi. Keitä 10 minuuttia. 

  3. Poista lehtikaalista kova ruoti ja revi lehdet pieneksi. Lisää herneet, lehtikaali ja pinaatti kattilaan. Kiehauta keitto nopeasti ja soseuta sauvasekoittimella. Jos haluat keitosta samettisen tasaisen, soseuta se tehosekoittimessa. 

  4. Annostele keitto lautasille ja viimeistele kookoskermalla, lehtipersiljalla ja rouhituilla pistaaseilla. 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström