Millefoglie (ranskalaisittain mille-feulle) on yksi Italian suosikkileivonnaisista ja tarkoittaa sananmukaisesti tuhatta kerrosta. Lehtevä kerroskakku maistuu myös sitruunaisena ja proseccon kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Vuokakakku saa mehevyyttä jogurtista ja kirpeyttä greipistä. Se sopii mainiosti tarjottavaksi esimerkiksi viikonlopun aamiaisella tai brunssilla. Voit paistaa vuokakakun hyvin etukäteen ja jättää koristelun aamuun.
Aamiaisella tai brunssilla nautittavalle greippiselle vuokakakulle sopii täydellisesti alkoholiton kuohuviini. Kakun hapokkuus pyöristyy kuohuviinin makeudesta peittämättä greipin herkullisia aromeja.
1 greippi
2 kananmunaa
200 g turkkilaista jogurttia
½ dl rypsiöljyä
3 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
1–2 tl rypsiöljyä vuoan voiteluun
Pinnalle:
400 g turkkilaista jogurttia
2 greippiä (esim. verigreippi)
½ dl kuorimattomia manteleita
2 rkl hunajaa
Kuori greippi veitsellä ja paloittele se pieniksi paloiksi.
Riko munien rakenne kulhossa. Lisää jogurtti ja öljy. Sekoita toisessa kulhossa keskenään vehnäjauhot, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Lisää kuivat ainekset märkiin aineksiin. Sekoita nuolijalla sekaisin.
Voitele 25 x 20 cm kokoinen uunivuoka. Kaada taikina vuokaan ja lisää päälle paloiteltu greippi. Paista 175-asteisessa uunissa noin 45–50 min. Tarkista kypsyys tikulla. Jäähdytä kakku huoneenlämpöiseksi.
Kuori kuorrutteen greipit veitsellä ja viipaloi ne noin 1 cm paksuiksi viipaleiksi.
Levitä jäähtyneen kakun päälle jogurtti ja greippiviipaleet. Rouhi mantelit karkeasti ja ripottele kakun päälle. Valuta päälle hunajaa.