Vesimeloni on hyvää ihan sellaisenaan, mutta taipuu myös mausteiseksi thaisalaatiksi, joka saa potkua inkivääristä ja chilistä.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Vesimeloni sopii myös grilliin, fetajuustolla maustettuna. Seuraksi sopii kesäinen roseeviini.
Roseeviini jatkaa kauniisti annoksen pinkkiä väriteemaa. Valitse hieman jäännössokeria sisältävä roseeviini. Sen hentoinen makeus sopii grillatun vesimelonin seuraksi ja pyöristää fetan suolaisuutta ja hapokkuutta.
Roseeviinejä on saatavilla myös alkoholittomina vaihtoehtoina.
1/2 (500 g) vesimelonia
1 rkl ruokosokeria
100 g fetajuustoa
1 tl roseepippuria
1/2 tl sormisuolaa
oliiviöljyä
Siivuta vesimeloni noin 2 cm lohkoiksi. Ripottele palojen päälle sokeria ja grillaa ne.
Nosta grillattu vesimeloni lautaselle ja murustele pinnalle fetajuustoa. Ripottele pinnalle roseepippuria ja sormisuolaa. Viimeistele oliiviöljyllä.
Resepti Mika Rampa, kuva Satu Nyström, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström