Takaisin
Resepti

Gulassikeitto

Gluteeniton

Gulassikeitto

Gluteeniton
2 tuntia 30 min
4 hlö
2 tuntia 30 min
4 hlö

Gulassikeitto on lämmittävä ja täyteläinen talvikeitto, jonka juuret ovat Unkarissa. Paprikainen ja lihainen keitto syntyy rohkeasti maustaen ja pitkään hauduttaen.

Juomasuositus

Yhden maailman kuuluisimman lihapadan viiniksi valikoituu luonnollisesti punaviini Unkarista. Maan punaviinit ovat tyypillisesti meheviä & hilloisia ja ne lämmittävät mukavasti rouhean gulassin seurassa. Alkoholittomaksi vaihtoehdoksi sopii mainiosti tumma lager-olut. 

Valmistusaineet
  • 500 g naudan kulmapaistia 

  • 2 rkl öljyä 

  • 1 sipuli 

  • 3 valkosipulinkynttä 

  • 3 rkl tomaattipyreetä 

  • 2 rkl savustettua paprikajauhetta (makeaa) 

  • 2 laakerinlehteä 

  • ½ tl mustapippuria 

  • 1,5 l lihalientä (tai 1,5 l vettä ja 3 lihaliemikuutiota) 

  • 4 perunaa 

  • 1 punainen paprika 

  • 1 tlk kokonaisia kuorittuja tomaatteja (säilyke) 

  • 1 tl suolaa 

  • 2 tl sokeria 

  • ½ rku lehtipersiljaa 

Valmistusohjeet
  1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi. 

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihapalat kattilassa öljyssä. Lisää sipulit, tomaattipyree, paprikajauhe, laakerinlehdet ja mustapippuri. Kuullota hetki ja lisää lihaliemi. Peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 1,5 tuntia tai kunnes liha on mureaa. 

  3. Kuori ja leikkaa perunat suupaloiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa se paloiksi. Lisää perunat, paprika ja puolitetut säilyketomaatit. Mausta suolalla ja sokerilla. Keitä vielä noin 20 minuuttia. 

  4. Viimeistele gulassi hienonnetulla persiljalla.