-
Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle timjami, öljy, hunaja ja suola. Sekoita ja jätä pellin toiseen reunaan hieman tyhjää tilaa retiisivartaille, jotka lisätään uuniin myöhemmin. Paahda porkkanoita ja sipulia 225-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia.
-
Laita retiisit neljään grillaustikkuun, voitele ne öljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa. Siirrä retiisivartaat uuniin kasvisten kanssa samalle pellille. Paahda kaikkia kasviksia vielä 10 minuuttia. Siirrä retiisivartaat lautaselle odottamaan keiton viimeistelyä.
-
Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutio. Poista timjamin oksat ja lisää kasvikset kattilaan. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.
-
Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Jäähdytä pähkinät ja rouhi ne. Hienonna timjami ja yhdistä pähkinämurun kanssa. Säästä timjami-pähkinämurua koristeluun. Jaa vuohenjuusto neljään osaan ja pyörittele timjami-pähkinämurussa. Muotoile palloiksi ja aseta ne tarjoilukulhojen pohjalla. Kaada päälle keitto.
-
Viimeistele keitto timjami-pähkinämurulla ja suolaheinällä. Nosta jokaisen lautasen reunalle yksi retiisivarras.
Vinkki: Mikäli kaupasta ei löydy violetteja porkkanoita, korvaa määrä 400 g keltaisia porkkanoita ja 100 g punajuurta.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström