Takaisin
Resepti

Halloweenin violetti kasviskeitto

Halloweenin violetti kasviskeitto

60 min
4 hlö
60 min
4 hlö

Tämä kasviskeitto on herkullinen Halloween-kepponen. Violetin keiton alle on piilotettu vuohenjuustopallero! Annokset viimeistellään retiisivartailla.

Juomasuositus

Sauvignon Blanc -rypäleestä tehty kuiva valkoviini sointuu loistavasti yhteen vuohenjuustolla ja timjamilla maustetun kasviskeiton kanssa.  Jos valmistat keittoa halloween-juhliin, virittäydy fantasiatunnelmaan tekemällä aperitiividrinkiksi mustaa halloween-boolia.

Valmistusaineet
  • 500 g violetteja/sinisiä porkkanoita 

  • 3 punasipulia 

  • 5 valkosipulinkynttä 

  • 10 timjaminoksaa tai 1 tl kuivattua timjamia 

  • 2 rkl öljyä 

  • 2 rkl hunajaa 

  • 1/2 tl suolaa 

  • 5 dl vettä 

  • 1 kasvisliemikuutio 

Vuohenjuustoyllätys: 

  • 150 g pehmeää vuohenjuustoa 

  • 70 g pekaanipähkinöitä 

  • 2 rkl timjamia hienonnettuna 

Lisäksi: 

  • 12–16 (200 g) retiisiä 

  • 4 puista grillitikkua 

  • 1 rku viinisuolaheinää (vaihtoehtoisesti babypinaattia tai basilikaa)

Valmistusohjeet
  1. Kuori porkkanat ja sipulit. Paloittele kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää päälle timjami, öljy, hunaja ja suola. Sekoita ja jätä pellin toiseen reunaan hieman tyhjää tilaa retiisivartaille, jotka lisätään uuniin myöhemmin. Paahda porkkanoita ja sipulia 225-asteisessa uunissa ensin 25 minuuttia. 

  2. Laita retiisit neljään grillaustikkuun, voitele ne öljyllä ja ripottele päälle hieman suolaa. Siirrä retiisivartaat uuniin kasvisten kanssa samalle pellille. Paahda kaikkia kasviksia vielä 10 minuuttia. Siirrä retiisivartaat lautaselle odottamaan keiton viimeistelyä.  

  3. Kuumenna vesi kattilassa kiehuvaksi ja lisää kasvisliemikuutio. Poista timjamin oksat ja lisää kasvikset kattilaan. Soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella.  

  4. Paahda pähkinät kuivalla pannulla. Jäähdytä pähkinät ja rouhi ne. Hienonna timjami ja yhdistä pähkinämurun kanssa. Säästä timjami-pähkinämurua koristeluun. Jaa vuohenjuusto neljään osaan ja pyörittele timjami-pähkinämurussa. Muotoile palloiksi ja aseta ne tarjoilukulhojen pohjalla. Kaada päälle keitto.

  5. Viimeistele keitto timjami-pähkinämurulla ja suolaheinällä. Nosta jokaisen lautasen reunalle yksi retiisivarras. 

Vinkki: Mikäli kaupasta ei löydy violetteja porkkanoita, korvaa määrä 400 g keltaisia porkkanoita ja 100 g punajuurta.

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström