Takaisin
Resepti

Halstrattu siika ja rosmariiniperunat

Gluteeniton
Laktoositon

Halstrattu siika ja rosmariiniperunat

Gluteeniton
Laktoositon
60+ min
4 hlö
60+ min
4 hlö

Avotulella kokattu kokonainen siika on kirjailija ja ravintoloitsija Saku Tuomisen bravuuri. Kalan kanssa tarjotaan paahdettuja rosmariiniperunoita. 

Juomasuositus

Kala saa sopivan seuralaisen Italian verdicchio-valkoviinistä. Verdicchion runsas suutuntuma ja hedelmäisyys pyöristävät kalan hiiltynyttä makumaailmaa. Viinille tyypillinen yrttisyys sopii täydellisesti rosmariinilla silatuille perunoille.

Valmistusaineet
  • 1–2 (noin 1,5 kg) siikaa, taimenta tai nieriää 

  • sormisuolaa 

  • laadukasta oliiviöljyä 

Rosmariiniperunat 

  • 8 pientä perunaa 

  • 2 rkl oliiviöljyä 

  • 1 tl sormisuolaa 

  • 1 rkl rosmariinia hienonnettuna 

Valmistusohjeet
  1. Jätä kalaan suomut, sillä ne suojaavat kalaa kuivumiselta. Huuhtele kalat kylmän juoksevan veden alla ja kuivaa ne. 

  2. Öljyä halsteri kevyesti. Asettele kalat halsteriin. 

  3. Kypsennä kaloja hiilloksella, käännä muutaman minuutin välein, ettei kala pala. Kala on kypsä, kun selkäevä irtoaa helposti. Hiilloksesta ja kalan koosta riippuen aikaa kuluu 10–30 minuuttia.  

  4. Mausta kala suolalla ja oliiviöljyllä vasta perattuna lautasella. 

  5. Pese perunat. Pyöräytä ne öljyssä. Mausta suolalla ja rosmariinilla. Paista 200-asteisessa uunissa 30–45 minuuttia. Sekoita paiston aikana muutaman kerran. 

    Resepti Mika Rampa, Kuva Antti Raatikainen , Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström