Takaisin
Resepti

Helppo lasimestarin silli

Gluteeniton
Laktoositon

Helppo lasimestarin silli

Gluteeniton
Laktoositon
10 min
8 hlö
10 min
8 hlö
Lasimestarin silli kuuluu joulun kalapöytään yhtä varmasti kuin manteli riisipuuroon. Purkillinen silliä valmistuu helposti käyttämällä valmiita kevytsuolattuja sillifileitä.
Juomasuositus

Lasimestarin silli kaipaa seuraansa puhtaan maltaista ja kevyttä olutta. Tarjoa sillin kanssa laadukasta kotimaista vaaleaa lagerolutta – alkoholilla tai ilman.

Valmistusaineet
  • 4 (noin 360 g) kevytsuolattua sillifileetä

Mausteliemi:

  • 2 dl vettä

  • 1 dl väkiviinaetikkaa

  • 1 dl sokeria

  • 10 maustepippuria

  • 10 valkopippuria

  • 2 laakerinlehteä

  • 5 kokonaista neilikkaa

Tölkkiin:

  • 1 porkkana

  • 1 punasipuli

 

Valmistusohjeet
  1. Valmista ensin mausteliemi. Mittaa kaikki mausteliemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. 

  2. Huuhtele fileet ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa silli noin 1,5 cm paksuiksi viipaleiksi. 

  3. Kuori ja viipaloi porkkana. Kuori ja leikkaa sipuli renkaiksi. 

  4. Lado sillipalat kerroksittain porkkanan ja sipulin kanssa puhtaaseen tölkkiin. Kaada mausteliemi päälle. Siirrä jääkaappiin maustumaan. Silli on valmista 2–3 vuorokauden kuluttua ja säilyy noin 2 viikkoa.