Takaisin
Resepti

Hirvikebab

Gluteeniton

Hirvikebab

Gluteeniton
4+ tuntia
6 hlö
4+ tuntia
6 hlö

Tiesitkö, että kebab onnistuu mainiosti myös hirven- tai peuranlihasta? Riistakebabin teko vie aikaa, mutta palkitsee vaivan. Aromikas Malbec sopii mausteisen kebabin pariksi.

Juomasuositus

Viinin ystävä suuntaa askeleet kohti Argentiinan punaviinihyllyä ja nappaa sieltä matkaansa runsaan aromikkaan Malbec-viinin, jonka muhkea hedelmäisyys yhdistyy upeasti mausteisen hirvikebabin seuraan. 

Myös alkoholiton stout tai porter tuovat runsaalla makumaailmallaan hirvikebabille arvoista seuraa! 

Valmistusaineet
  • 1 kg hirven- tai peuranjauhelihaa  

  • 1,5 tl suolaa 

  • 1,5 tl savustettua paprikajauhetta (mieto) 

  • 1,5 tl valkosipulijauhetta 

  • 1,5 tl oreganoa 

  • 1,5 tl juustokuminaa 

  • 0,5 tl mustapippurijauhetta 

  • 0,5 tl chilijauhetta 

  • 1 rkl perunajauhoa  

Valmistusohjeet
  1. Siirrä jauheliha yleiskoneen taikinakoukulla varustetun kulhoon. Lisää kaikki mausteet. Anna jauhelihan pyöriä noin 30 minuuttia.  

  2. Nosta taikina leikkuulaudalle ja muotoile siitä noin 20 cm pituinen paksu pötkö. Kääri taikina kaksinkertaisen folion sisään ja nosta uuniin ritilän päälle. Aseta alapuolella syvä uunipelti.  

  3. Työnnä lihaan paistomittari. Laita uuni kuumenemaan 100 asteeseen. Paista 4–6 tuntia tai kunnes sisälämpö on 80-astetta. Sammuta uuni ja anna hirvikebabin hautua vielä tunti. 

  4. Poista folio ja kääri liha leivinpaperin sisään. Nosta jääkaappiin tekeytymään vielä vuorokaudeksi. 

  5. Vuole kylmästä lihasta lastuja esimerkiksi juustohöylällä ja paista ne pannulla. Tarjoa kebabia vihreän salaatin ja ranskalaisten kera tai esimerkiksi pitaleivän täytteenä. 

Vinkki: Resepti onnistuu myös naudan paistijauhelihasta, jossa alhainen rasvaprosentti.  

Reseptit Mika Rampa, Kuvat Kristiina Kurronen, tyyli Niina Meriläinen, juomasuositukset Susanna Hildén, Alko