Takaisin
Resepti

Hölskypotut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Hölskypotut

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
30 min
4 hlö
30 min
4 hlö

Uusista perunoista tehdään hölskypottuja ranskankerman, kevätsipulin, tillin ja voinokareen voimalla. Sitten hölskytetään!

Juomasuositus

Viinivalinta kannattaa pohtia aterian pääainesosan mukaan. Pirteät ja hedelmäiset valkoviinit sekä kuivat roseeviinit ovat kuitenkin mukautuvia ja siksi yleispäteviä valintoja.

Valmistusaineet
  • 1 kg varhaisperunoita

  • 2 rkl voita

  • 1 dl kevätsipulia tai nippusipulin vartta hienonnettuna

  • 1 dl tilliä hienonnettuna

  • 200 g ranskankermaa

  • ½ tl suolaa

Valmistusohjeet
  1. Pese perunat huolella. Keitä perunoita suolatussa vedessä noin 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Tarkista kypsyys haarukalla tai veitsen kärjellä. Kaada vesi pois ja lisää voi kattilaan perunoiden joukkoon.

  2. Hienonna kevätsipuli ja tilli.

  3. Lisää kevätsipuli, tilli, ranskankerma ja suola kattilaan. Laita kansi päälle ja ravista kattilaa kunnes perunat hajoavat hieman.

  4. Tarjoa perunat esimerkiksi grilliruokien lisukkeena.