Takaisin
Resepti

Hunaja-puolukkakakku

Kasvisruokavalio

Hunaja-puolukkakakku

Kasvisruokavalio
60+ min
16 hlö
60+ min
16 hlö

Supermehevä puolukkakakku saa lempeän makunsa hunajasta, mantelilastuista ja kardemummasta. Tähän kahvikakkuun ihastut varmasti! 

Juomasuositus

Jälkiruokaviinien aatelia edustava unkarilainen Tokaji on omiaan hunajaisten jälkiruokien kanssa. Sen runsas hapokkuus ja jaloarominen makumaailma sopii täydellisesti puolukkaisen kahvikakun kaveriksi. 

Valmistusaineet
  • 200 g voita tai leivontamargariinia  

  • 2 dl hunajaa (juoksevaa tai kiteistä) 

  • 1 1/2 dl sokeria  

  • 3 kananmunaa  

  • 5 1/2 dl vehnäjauhoja  

  • 2 tl leivinjauhetta  

  • 2 tl vaniljasokeria  

  • 1 tl kardemummaa  

  • 1 dl mantelilastuja  

  • 1 dl maitoa  

  • 3 dl puolukoita 

Vuokaan: 

  • 1 rkl voita 

  • 3 rkl korppujauhoja 

     

Vaahdotettu hunaja: 

  • 2 dl hunajaa (juoksevaa tai kiteistä) 

Valmistusohjeet
  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (1,8 l). 

  2. Vaahdota huoneenlämpöinen rasva, hunaja ja sokeri sähkövatkaimella. Lisää munat yksitellen välillä sekoittaen. 

  3. Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri, kardemumma ja mantelilastut keskenään. Lisää ne vuorotellen maidon kanssa taikinaan sekoittaen. Lisää lopuksi puolukat ja sekoita ne taikinaan. 

  4. Kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa alatasolla noin 1 tunti. Kokeile kypsyyttä hammastikulla. Kakku on kypsä, jos tikkuun ei jää taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se. 

  5. Valmista vaahdotettu hunaja. Mittaa hunaja yleiskoneen kulhoon ja vaahdota 10–15 minuuttia tai kunnes se on muuttunut vaaleaksi ja paksuksi. Voit valmistaa hunajan myös sähkövatkaimella. Tarjoa vaahdotettua hunajaa kakun kanssa. 

    Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström