Takaisin
Resepti

Irish coffee

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Irish coffee

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
10 min
1 hlö
10 min
1 hlö

Irish coffee valmistuu helposti vain neljästä raaka-aineesta: kuumasta kahvista, fariinisokerista, irlantilaista viskistä ja kermavaahdosta. Ripaus kaakaojauhetta viimeistelee kuuman klassikkojuoman. 

Valmistusaineet
  • 1½ dl vahvaa kahvia 

  • ½ dl kuohukermaa  

  • 2 tl fariinisokeria 

  • 4 cl viskiä 

  • Pinnalle 

  • ¼ tl kaakaojauhetta 

Valmistusohjeet
  1. Keitä kahvi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. 

  2. Esilämmitä lasi kuumalla vedellä. Kaada vesi pois. 

  3. Mittaa sokeri lasin pohjalle ja kaada kahvi päälle. Sekoita, kunnes sokeri on liuennut. 

  4. Lisää viski ja sekoita kevyesti. 

  5. Valuta kermavaahto juoman pinnalle niin, että vaahto ei sekoitu kahviin. Voit valuttaa vaahdon teelusikan kuperaa puolta pitkin niin, että lusikka on asetettuna lasin reunaa vasten, mutta ei koske kahviin.  

  6. Siivilöi kaakaojauhetta halutessasi juoman pinnalle. Tarjoa heti. 

Lämmittävä vadelma-suklaajuoma

Talvinen vadelma-suklaajuoma on ihana jälkiruoka tai herkullinen sellaisenaan esimerkiksi hyvän kirjan kumppanina.

Katso resepti >