Takaisin
Resepti

Kahden täytteen piirakka

Kahden täytteen piirakka

60 min
6 hlö
60 min
6 hlö

Voitaikinasta tehty piirakka on helppo valmistaa. Puolet pohjasta täytetään makealla marjatäytteellä, puolet suolaisella ilmakuivatulla kinkulla ja burratalla. 

Juomasuositus

Tiesitkö, että crémant-kuohuviinejä valmistetaan myös roseena? Niiden punamarjainen aromimaailma hennolla paahteisuudella sopii oivallisesti piirakan molemmille täytteille. Kuohuviini voi olla halutessasi puolikuiva, sillä makeus tasapainottaa sekä suolaista että makeaa puolta piirakasta. 

Valmistusaineet
  • 1 (600 g) iso lehtitaikinalevy  

  • 1 kananmuna voiteluun

Hedelmä-marjatäyte: 

  • 250 g mascarponea 

  • 1 dl tomusokeria 

  • 1 (luomu)sitruunan kuori 

  • 2 rkl sitruunanmehua 

  • 1–2 klementiiniä 

  • 125 g vadelmia  

  • 125 g boysenmarjoja 

  • 1/2 rku tuoretta minttua 

  • 2 tl tomusokeria 

Kinkkutäyte: 

  • 2 (à 125 g) burratajuustoa 

  • 60 g rucolaa 

  • 100 g ilmakuivattua kinkkua 

  • 1 dl aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja  

  • 1 rkl oliiviöljyä 

  • 1/2 tl mustapippuria 

Valmistusohjeet
  1. Sulata lehtitaikina pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina 35 × 40 cm:n kokoiseksi levyksi ja leikkaa pitkältä sivulta 2 cm levyinen suikale. Nosta taikina leivinpaperin päälle ja laita taikinasuikale sen päälle kulmasta kulmaan. Kostuta, jotta taikina tarttuu kiinni.  

  2. Leikkaa taikinan reunoihin viillot 2 cm päähän reunasta (ei pohjaan asti). Pistele pohja haarukalla ja voitele munalla. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Jäähdytä pohja huoneenlämpöiseksi.  

  3. Pese sitruuna ja raasta sen kuori. Purista mehu. Sekoita mascarpone, tomusokeri, kuoriraaste ja mehu. Levitä täyte toiselle puolelle piirakkaa. 

  4. Kuori ja viipaloi klementiinit. Asettele viipaleet, vadelmat ja boysenmarjat täytteen päälle. Viimeistele tuoreella mintulla ja tomusokerilla. 

  5. Valuta kirsikkatomaatit öljystä. Revi burratat toiselle puolelle pohjan päälle. Lisää rucola, kinkku ja kirsikkatomaatit. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.  

Vinkki: Voit paistaa piirakan pohjan valmiiksi pari tuntia aikaisemmin ja täyttää vasta vähän ennen tarjoamista. 


Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström