Takaisin
Resepti

Kahvi-valkosuklaamousse

Gluteeniton
Kasvisruokavalio

Kahvi-valkosuklaamousse

Gluteeniton
Kasvisruokavalio
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Kahvilla ja valkosuklaalla maustettu mousse on makea, mutta ihanan kepeä jälkiruoka aikuiseen makuun.

Juomasuositus

Italialaisen brachetto d´acquin aromimaailma suorastaan viettelee valkosuklaisten jälkiruokien kumppanina. Tässä pirskahtelevassa jälkiruokaviinissä on runsaasti vadelmaisuutta ja hentoa kukkaisuutta, jotka taittavat moussen kahvin kitkeryyttä ja nostavat valkosuklaan kermaisuutta esiin. Tarjoa hyvin viilennettynä. 

Valmistusaineet
  • 100 g valkosuklaata 

  • 1 liivatelehti 

  • 2 rkl vettä 

  • 1 rkl pikakahvijauhetta  (tummapaahtoista  murukahvia) 

  • 1 rkl sokeria 

  • 2 dl vispikermaa 

Viimeistely: 

  • valkosuklaata 

Valmistusohjeet
  1. Paloittele suklaa kulhoon ja sulata se mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.  

  2. Upota liivatelehti kylmään veteen 5 minuutiksi. 

  3. Mittaa kiehuva vesi kulhoon. Purista liivate mahdollisimman kuivaksi ja liuota se kuumaan veteen. Lisää murukahvi ja sokeri. Vatkaa seos sähkövatkaimella maitokahvin väriseksi vaahdoksi. 

  4. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Kääntele suklaasula kermavaahtoon kevyesti nostellen. Lisää myös kahvivaahto muutamassa erässä ja sekoita mousse tasaiseksi. 

  5. Lusikoi mousse jälkiruokakulhoihin ja tarjoa heti. Jos haluat pursottaa moussen, lusikoi mousse pursotinpussiin ja pane jääkaappiin noin 30 minuutiksi hyytymään ennen pursotusta. Viimeistele annokset valkosuklaarouheella. 


    Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström