Takaisin
Resepti

Kahvikääretorttu

Gluteeniton

Kahvikääretorttu

Gluteeniton
1 tunti 30 min
15 hlö
1 tunti 30 min
15 hlö

Kermainen kahvikääretorttu on näyttävä jälkiruoka, joka maistuu kahvin kanssa. Makupariksi kannattaa kokeilla myös sherryä, joka sopii erityisen hyvin kahvisten jälkiruokien seuraksi.

Juomasuositus

Sherry on unohdettu klassikko, jonka eri tyyleistä löytyy vaihtoehto rutikuivista finoista tahmeanmakeisiin tyyleihin. Cream-sherry on makeutettua tummanpähkinäistä oloroso-sherryä, ja se maistuu erityisen hyvin kahvisten jälkiruokien kanssa. Tarjoile pienistä jalallisista laseista viilennettynä.

Valmistusaineet
  • 4 kananmunaa 

  • 1 1/2 dl sokeria 

  • 4 rkl perunajauhoja 

  • 4 rkl kaakaojauhetta 

  • 1 tl vaniljasokeria 

  • 1 tl leivinjauhetta  

  • Täyte: 

  • 2 dl vispikermaa 

  • 4 rkl sokeria 

  • 2 rkl pikakahvijauhetta 

  • 200 g tuorejuustoa 

  • 3–4 rkl kahvilikööriä 

  • Kuorrute: 

  • 2 dl vispikermaa 

  • 1 dl mokkapapuja 

  • 1–2 tl kaakaojauhetta  

Valmistusohjeet
  1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita perunajauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos siivilän läpi muna-sokerivaahtoon varovasti sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteisessa uunissa 6–8 minuuttia.  

  2. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja jätä se kääretorttupohjan päälle, jotta pohja ei kuivu jäähtyessään. 

  3. Vatkaa täytettä varten sokerilla ja murukahvilla maustettu kerma vaahdoksi. Pehmennä tuorejuusto ja sekoita se vaahdon joukkoon.  

  4. Kostuta hyvin jäähtynyt torttupohja kahviliköörillä. Levitä täyte kääretorttulevylle ja kääri tiukaksi rullaksi leivinpaperin sisään. Siirrä jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi. 

  5. Nosta kääretorttu tarjoiluastiaan. Vaahdota kuorrutteen kerma ja levitä se kääretortun päälle. Koristele kääretorttu mokkapavuilla ja siivilöi pinnalle hieman kaakaojauhetta.  

Resepti Mika Rampa, kuvat Kristiina Kurronen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström