Tuttu carbonarapasta uudistuu vaihtamalla perinteinen pekoni tuliseen ndujatahnaan.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Tunnetko jo orzopastan, riisiä muistuttavan pastalajin? Se sopii mainiosti uunivuoassa valmistettavaksi esimerkiksi kanan kanssa.
Piemonten alueen Barbera-lajikkeesta valmistetut punaviinit ovat ruokapöydän moniottelijoita. Viinien runsas punamarjaisuus ja tumma kirsikkaisuus on herkullinen yhdistelmä lämmittävien vuokaruokien kanssa.
250 g (3 dl) orzopastaa (jyväpasta)
1 rkl oliiviöljyä
2 tlk (á 400 g) tomaattimurskaa
2 dl vettä
2 valkosipulinkynttä
2 rkl balsamiviinietikkaa
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl kuivattua basilikaa
250 g ricottajuustoa
½ rku tuoretta basilikaa
Marinoitu broileri:
600 g broilerin paistipaloja/paistileike
1 dl kalamataoliiveja
1–2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
2 tl kuivattua timjamia
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
Marinoi ensin broilerit. Mittaa kalamataoliivit, valkosipulinkynnet, tomaattipyre, timjami, oliiviöljy, suola ja mustapippuri tehosekoittimen kulhoon. Soseuta ja levitä tahna broilerin pinnalle. Anna marinoitua 30 minuuttia huoneenlämmössä.
Voitele uunivuoka ja kaada pohjalle orzopasta. Lisää tomaattimurska, vesi, hienonnetut valkosipulinkynnet, balsamiviinietikka ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Sekoita. Lusikoi päälle ricottajuustoa.
Nosta marinoituneet broilerit vuokaan päällimmäiseksi ja kaada loppu marinadista niiden päälle.
Paista 225-asteisessa uunissa noin 30–40 minuuttia. Viimeistele tuoreella basilikalla.