Japanilaiset Tamago Sando -kerrosleivät on täytetty kananmunalla ja avokadolla. Ne sopivat piknikevääksi, mutta myös juhlapöytään!
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Japanilaiset Katsu Sando -kerrosleivät täytetään possu- tai broilerifileellä. Näyttävät kerrosleivät sopivat myös juhlapöytään!
Piknikillä helppous on valttia myös juomavalinnassa. Kevyt vaalea lagerolut antaa leipien makujen loistaa ja raikastaa suuta haukkausten välissä. Viinin ystävä pakkaa piknikkoriin roseeviiniä kevyessä pahvipakkauksessa tai tölkissä.
Roseeviinin voi valita omien makumieltymysten mukaan, sillä näille herkkuleiville sopii sekä klassisen kuiva ja yrttinen Provencen rosee että modernimman tyylinen, runsaan hedelmäinen ja makeahko viini.
Kuohuviini on piknikherkkujen luottokumppani. Paahteinen ja runsaan sitruksinen cava Espanjasta maistuu raikkaalta pikkusuolaisten leipien kanssa kuumana kesäpäivänä. Alkoholiton kuohuviini toimii myös mainiosti.
Katsu Sando -täyte:
4 kpl (400 g) possun ulkofileepihviä tai broilerin fileepihviä
suolaa ja pippuria
1,5 dl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
4 dl pankokorppujauhoja
noin 1,5 dl rypsiöljyä paistamiseen
Tonkatsukastike:
4 rkl ketsuppia
2 rkl worcester-kastiketta
2 rkl sokeria
2 tl soijakastiketta
1 tl valkoviinietikkaa
½ tl sinappia
Lisäksi:
8 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
200 g kesä- tai valkokaalia
1/2 dl majoneesia
1/2 rku tuoretta korianteria
Kuivaa possun pihvit tai broileripihvit paperilla. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vatkaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta fileepihvit kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kasta pihvi ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.
Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Kokeile öljyn kuumuutta kastamalla pihvin reuna öljyyn – jos se alkaa kuplia, on öljy sopivan lämpöistä. Paista pihvejä 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle.
Valmista kaalisalaatti. Suikaloi kaali mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi ja siirrä kulhoon. Hienonna korianteri ja lisää se kulhoon. Lisää myös majoneesi ja sekoita.
Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois halutessasi. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella. Laita neljällä leipäviipaleelle ensin kaalisalaatti, sitten paistettu fileepihvi ja lopuksi vielä kerros kaalisalaattia. Paina toinen leipä kanneksi. Leikkaa leipä keskeltä halki.
Vinkki: Voit valmistaa osasta leipiä Tamago Sandoja, joissa pihvi korvataan keitetyillä kananmunilla ja avokadolla.
Vinkki: Jos otat kerrosleivät mukaan piknikille, kääri leivät kokonaisina voipaperiin, solmi kahdella nauhalla ja halkaise ne papereineen vasta sen jälkeen, niin leivät voi syödä kätevästi suoraan paperista.
Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström