Takaisin
Resepti

Katsu Sando -kerrosleivät

Laktoositon

Katsu Sando -kerrosleivät

Laktoositon
50 min
4 hlö
50 min
4 hlö

Japanilaiset Katsu Sando -kerrosleivät täytetään possu- tai broilerifileellä. Näyttävät kerrosleivät sopivat myös juhlapöytään!

Juomasuositus

Piknikillä helppous on valttia myös juomavalinnassa. Kevyt vaalea lagerolut antaa leipien makujen loistaa ja raikastaa suuta haukkausten välissä. Viinin ystävä pakkaa piknikkoriin roseeviiniä kevyessä pahvipakkauksessa tai tölkissä.  

Roseeviinin voi valita omien makumieltymysten mukaan, sillä näille herkkuleiville sopii sekä klassisen kuiva ja yrttinen Provencen rosee että modernimman tyylinen, runsaan hedelmäinen ja makeahko viini.  

Kuohuviini on piknikherkkujen luottokumppani. Paahteinen ja runsaan sitruksinen cava Espanjasta maistuu raikkaalta pikkusuolaisten leipien kanssa kuumana kesäpäivänä. Alkoholiton kuohuviini toimii myös mainiosti.  

Valmistusaineet

Katsu Sando -täyte: 

  • 4 kpl (400 g) possun ulkofileepihviä tai broilerin fileepihviä  

  • suolaa ja pippuria 

  • 1,5 dl vehnäjauhoja 

  • 2 kananmunaa 

  • 4 dl pankokorppujauhoja 

  • noin 1,5 dl rypsiöljyä paistamiseen 

 

Tonkatsukastike: 

  • 4 rkl ketsuppia 

  • 2 rkl worcester-kastiketta 

  • 2 rkl sokeria 

  • 2 tl soijakastiketta 

  • 1 tl valkoviinietikkaa 

  • ½ tl sinappia 

 

Lisäksi: 

  • 8 isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta 

  • 200 g kesä- tai valkokaalia 

  • 1/2 dl majoneesia 

  • 1/2 rku tuoretta korianteria 

Valmistusohjeet
  1. Kuivaa possun pihvit tai broileripihvit paperilla. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vatkaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta fileepihvit kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla. Kasta pihvi ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin. 

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä. Kokeile öljyn kuumuutta kastamalla pihvin reuna öljyyn – jos se alkaa kuplia, on öljy sopivan lämpöistä. Paista pihvejä 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle. 

  3. Valmista kaalisalaatti. Suikaloi kaali mandoliinilla tai veitsellä mahdollisimman ohueksi ja siirrä kulhoon. Hienonna korianteri ja lisää se kulhoon. Lisää myös majoneesi ja sekoita.   

  4. Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään. 

  5. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois halutessasi. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella. Laita neljällä leipäviipaleelle ensin kaalisalaatti, sitten paistettu fileepihvi ja lopuksi vielä kerros kaalisalaattia. Paina toinen leipä kanneksi. Leikkaa leipä keskeltä halki. 

 

Vinkki: Voit valmistaa osasta leipiä Tamago Sandoja, joissa pihvi korvataan keitetyillä kananmunilla ja avokadolla. 

Vinkki: Jos otat kerrosleivät mukaan piknikille, kääri leivät kokonaisina voipaperiin, solmi kahdella nauhalla ja halkaise ne papereineen vasta sen jälkeen, niin leivät voi syödä kätevästi suoraan paperista.  

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström