Takaisin
Resepti

Kermainen viskikastike

Kasvisruokavalio
Viskiä kannattaa lisätä ruokaan varovasti tilkka kerrallaan, jottei se ala hallita makua liikaa.

Kermainen viskikastike

Kasvisruokavalio
60+ min
12 hlö
60+ min
12 hlö

Viskillä maustettu kermakastike sopii niin riistan kuin possunfileen kylkeen. Tilkkanen viskiä antaa ruokaan runsautta ja korostaa sen eri makuja.

Juomasuositus

Ruokaan lorautettu viskitilkka antaa täyteläisyyttä sekä ryhtiä, ja samalla se korostaa muita makuja. Riippuen viskityypistä juoma voi antaa myös aromejaan, esimerkiksi savuisuutta tai hedelmäisyyttä. Viski kannattaakin valita ruokalajin mukaan. Apuna valinnassa voi käyttää Alkon verkkokaupasta ja hyllyjen reunasta löytyviä viskien savuisuusasteita ja makutyyppejä.

Viskiä kannattaa lisätä ruokaan varovasti tilkka kerrallaan, jottei se ala hallita makua liikaa.
Valmistusaineet
  • 1 salottisipuli 

  • 1 rkl öljyä 

  • 2 rkl viskiä 

  • 2 dl kuohukermaa 

  • 1/2 lihaliemikuutio 

  • mustapippuria rouhittuna 

  • suolaa 

Valmistusohjeet
  1. Silppua sipuli ja kuullota se öljyssä keskilämmöllä pannulla. 

  2. Lisää viski ja anna sen "kuohahtaa". 

  3. Lisää kerma ja puolikas lihaliemikuutio. 

  4. Sekoita lastalla niin, että lihaliemikuutio liukenee kastikkeeseen. 

  5. Lisää pippuria ja keitä kastiketta kasaan miedolla lämmöllä. 

  6. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla.  

Resepti Mika Rampa, kuva Timo Pyykkö, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström