Takaisin
Resepti

Kesän pullakranssi

Laktoositon
Vegaaninen

Kesän pullakranssi

Laktoositon
Vegaaninen
60+ min
15 hlö
60+ min
15 hlö

Raparperi-mansikkahillolla täytetty pullakranssi on ihana kesäherkku. Tarjoa se rentona mökkijälkiruokana. 

Juomasuositus

Makea tai puolimakea roseekuohuviini marssittaa tuoreet kesän marjat lasiin. Lempeä & makeahko makutyypin rosekuohuviinin kuplat tanssittavat makean pehmeän pullan kesäisiä aromeja.

Valmistusaineet 
  • 2 dl kaurajuomaa 

  • 25 g hiivaa 

  • 1 dl sokeria 

  • 2 tl kardemummaa 

  • 1 tl suolaa 

  • 6–7 dl vehnäjauhoja 

  • 1/2 dl rypsiöljyä 

Raparperi-mansikkahillo: 

  • 150 g raparperia 

  • 150 g mansikoita 

  • 1 vaniljatanko 

  • 2 rkl vettä 

  • 1 1/2 dl hillo- ja marmeladisokeria 

Lisäksi: 

  • 2 rkl kaurajuomaa 

  • 2 rkl sokeria 

  • 2 rkl mantelilastuja 

  • 2 rkl raesokeria 

Koristelu: 

  • tomusokeria 

  • 100 g mansikoita 

  • syötäviä kukkia (esim. sarviorvokkeja tai pelargoneja) 

Valmistusohjeet
  1. Valmista hillo. Huuhtele ja leikkaa raparperinvarret paloiksi. Perkaa mansikat. Siirrä raparperit ja mansikat kattilaan. Halkaise vaniljatanko, kaavi siemenet kattilaan ja lisää myös vaniljatanko. Lisää vesi ja hillosokeri. Keitä hilloa miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Kuori pinnalle muodostuva vaahto pois. Jäähdytä hillo. Hillon kuuluu olla paksua. 

  2. Liuota hiiva kädenlämpöiseen kaurajuomaan. Lisää sokeri, kardemumma ja suola. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja vaivaa taikinaa noin 5 minuuttia. Lisää lopuksi rypsiöljy ja vaivaa vielä hetki. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla. 

  3. Kaada taikina jauhotetulle työtasolle. Kauli taikinasta suorakaiteen muotoinen levy (35 cm × 60 cm).  

  4. Levitä hillo taikinan päälle ja rullaa levy tiukaksi rullaksi. Leikkaa rulla veitsellä pituussuunnassa kahteen osaan. 

  5. Aseta puolikkaat ristikkäin toisensa päälle leikkuupinta ylöspäin. Kierrä toistensa ympäri. Muotoile kranssiksi leivinpaperin päälle uunipellille. Nipistä saumakohta kiinni. Kohota kranssia leivinliinan alla 30–45 minuuttia. 

  6. Sekoita kaurajuoma ja sokeri keskenään. Voitele pulla seoksella. Ripottele mantelilastuja ja raesokeria pinnalle.  

  7. Paista kranssia 200-asteisessa uunissa alatasolla 20–25 minuuttia. 

    Resepti Mika Rampa, kuva Antti Raatikainen, juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström