Vinkki: Paras kastike syntyy, kun valmistat sen pihvien paistorasvasta. Jätä tällöin puolet voista pois.
Konjakki-kermakastike
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö
Konjakki-kermakastike on klassinen pihvin kumppani. Tilkka konjakkia antaa kastikkeelle syvyyttä.
Juomasuositus
Konjakki antaa ruokaan tummaa, poltettuun sokeriin ja lakritsiin viittaavaa aromia. Ruoanlaitossa kannattaa käyttää nuoria VS-konjakkeja tai hieman iäkkäämpiä VSOP-konjakkeja, joiden mauissa on hedelmäisiä ja mineraalisia piirteitä. Iäkkäiden XO-konjakkien runsas tammisuus saattaa muuttua epämiellyttäväksi etenkin kokoon keitettäessä.
Vinkki: Paras kastike syntyy, kun valmistat sen pihvien paistorasvasta. Jätä tällöin puolet voista pois.
Valmistusaineet
2 rkl voita
2 tl sokeria
3 rkl konjakkia
1 dl lihalientä (tai 1 dl vettä ja 1/4 lihaliemikuutiota)
2 dl kuohukermaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
suolaa
Valmistusohjeet
Sulata pannulla voi ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa ja karamellisoitua.
Lisää konjakki ja anna seoksen kiehahtaa.
Lisää lihaliemi ja kerma. Anna kastikkeen keittyä kasaan noin 5 minuuttia, tai kunnes se on sopivan paksua.
Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.
Muista, että konjakin alkoholi jää ruokaan, jos sitä ei kypsennetä lisäyksen jälkeen.