Takaisin
Resepti

Konjakki-kermakastike

Vinkki: Paras kastike syntyy, kun valmistat sen pihvien paistorasvasta. Jätä tällöin puolet voista pois.

Konjakki-kermakastike

20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Konjakki-kermakastike on klassinen pihvin kumppani. Tilkka konjakkia antaa kastikkeelle syvyyttä.

Juomasuositus

Konjakki antaa ruokaan tummaa, poltettuun sokeriin ja lakritsiin viittaavaa aromia. Ruoanlaitossa kannattaa käyttää nuoria VS-konjakkeja tai hieman iäkkäämpiä VSOP-konjakkeja, joiden mauissa on hedelmäisiä ja mineraalisia piirteitä. Iäkkäiden XO-konjakkien runsas tammisuus saattaa muuttua epämiellyttäväksi etenkin kokoon keitettäessä.

Vinkki: Paras kastike syntyy, kun valmistat sen pihvien paistorasvasta. Jätä tällöin puolet voista pois.
Valmistusaineet
  • 2 rkl voita 

  • 2 tl sokeria 

  • 3 rkl konjakkia 

  • 1 dl lihalientä (tai 1 dl vettä ja 1/4 lihaliemikuutiota) 

  • 2 dl kuohukermaa 

  • 1/4 tl rouhittua mustapippuria 

  • suolaa  

     

Valmistusohjeet
  1. Sulata pannulla voi ja lisää sokeri. Anna sokerin sulaa ja karamellisoitua. 

  2. Lisää konjakki ja anna seoksen kiehahtaa.  

  3. Lisää lihaliemi ja kerma. Anna kastikkeen keittyä kasaan noin 5 minuuttia, tai kunnes se on sopivan paksua. 

  4. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.  

Muista, että konjakin alkoholi jää ruokaan, jos sitä ei kypsennetä lisäyksen jälkeen. 

 

Resepti Mika Rampa, kuva Antti Vettenranta