Takaisin
Resepti

Korealainen kylmä nuudelikeitto eli naengmyeon

Laktoositon

Korealainen kylmä nuudelikeitto eli naengmyeon

Laktoositon
20 min
4 hlö
20 min
4 hlö

Naengmyeonissa yhdistävät ohuet tattarinuudelit, viileä liemi ja maukkaat täytteet, kuten naudanliha ja kimchi. 

 

Juomasuositus

Roseeviinit ovat erinomaisia ruokaviinejä korealaisen ja japanilaisen ruoan kumppaneina. Nuudelikeitto pursuaa syvän umamisia makuja, joita lohenpunainen Provencen alueen kuiva roseeviini keventää kauniisti. 

Valmistusaineet
  • 4 kananmunaa  

  • 1 pkt (250 g) tattarinuudeleita (esim. sobanuudeli) 

  • 1 tl seesamiöljyä 

  • 200 g kypsää naudanfileetä tai -paistia viipaleina 

  • 1 l kylmää liha- tai kasvislientä 

  • 1 päärynä 

  • 1/2 kurkku

  • 2 kevätsipulia 

  • 150 g kimchiä  

 

Kastike 

  • 2 valkosipulinkynttä 

  • 3 rkl gochujang-chilitahnaa 

  • 1 rkl sokeria 

  • 1 rkl soijakastiketta 

  • 1 tl seesamiöljyä 

  • (vettä) 

Viimeistely 

  • seesaminsiemeniä paahdettuna 

  • korianteria

Valmistusohjeet
  1. Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipulit, chilitahna, sokeri, soijakastike ja seesamiöljy pienessä kulhossa. (Lisää tarvittaessa tilkka vettä, niin saat kastikkeesta notkeampaa.)

  2. Keitä kananmunia 8–10 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja leikkaa puoliksi.

  3. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Huuhtele kylmän veden alla. Mausta seesamiöljyllä.

  4. Kokoa annokset laittamalla kulhoihin nuudeleita, lihaa ja kastiketta. Kaada kylmää lihalientä päälle.

  5. Kuori ja viipaloi päärynä. Suikaloi kurkku. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää kananmunanpuolikkaat, päärynät, kurkut ja kevätsipulit keittoannoksiin. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tarjoa lisäksi kimchiä.

Vinkki! Voit halutessasi korvata naudanlihan possulla tai tofulla.

 

Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.