Maistuuko tuttu lohireseptisi aina samalta? Ota mallia trendikkäästi korealaisilta ja paista kala uunissa soijan kanssa.
Katso resepti >
Odotathan hetken…
Naengmyeonissa yhdistävät ohuet tattarinuudelit, viileä liemi ja maukkaat täytteet, kuten naudanliha ja kimchi.
Roseeviinit ovat erinomaisia ruokaviinejä korealaisen ja japanilaisen ruoan kumppaneina. Nuudelikeitto pursuaa syvän umamisia makuja, joita lohenpunainen Provencen alueen kuiva roseeviini keventää kauniisti.
4 kananmunaa
1 pkt (250 g) tattarinuudeleita (esim. sobanuudeli)
1 tl seesamiöljyä
200 g kypsää naudanfileetä tai -paistia viipaleina
1 l kylmää liha- tai kasvislientä
1 päärynä
1/2 kurkku
2 kevätsipulia
150 g kimchiä
Kastike
2 valkosipulinkynttä
3 rkl gochujang-chilitahnaa
1 rkl sokeria
1 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
(vettä)
Viimeistely
seesaminsiemeniä paahdettuna
korianteria
Tee ensin kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita valkosipulit, chilitahna, sokeri, soijakastike ja seesamiöljy pienessä kulhossa. (Lisää tarvittaessa tilkka vettä, niin saat kastikkeesta notkeampaa.)
Keitä kananmunia 8–10 minuuttia ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja leikkaa puoliksi.
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta keitinvesi pois. Huuhtele kylmän veden alla. Mausta seesamiöljyllä.
Kokoa annokset laittamalla kulhoihin nuudeleita, lihaa ja kastiketta. Kaada kylmää lihalientä päälle.
Kuori ja viipaloi päärynä. Suikaloi kurkku. Leikkaa kevätsipuli ohuiksi viipaleiksi. Lisää kananmunanpuolikkaat, päärynät, kurkut ja kevätsipulit keittoannoksiin. Viimeistele seesaminsiemenillä ja korianterilla. Tarjoa lisäksi kimchiä.
Vinkki! Voit halutessasi korvata naudanlihan possulla tai tofulla.
Resepti Mika Rampa. Kuva Kristiina Kurronen. Juomasuositukset Taina Vilkuna ja Anri Lindström.