Takaisin
Resepti

Kuohuviinibooli

Valmista booliin tarvittavat jääpalat vähintään neljä tuntia ennen h-hetkeä.

Kuohuviinibooli

20 min
10 hlö
20 min
10 hlö

Kuohuviinibooli saa raikasta makeutta seljankukkamehusta ja kesäistä kirpeyttä sitruunasta. Koristeeksi lisätään sitruunaviipaleita ja jäädytetään näyttäviä kukka- ja yrttijääpalloja.

Juomasuositus

Kuohuviinipohjainen booli sopii erinomaisesti monenlaisiin juhliin. Halutessasi voit maustaa boolia myös esimerkiksi sitruunaliköörillä. 

Valmista booliin tarvittavat jääpalat vähintään neljä tuntia ennen h-hetkeä.
Valmistusaineet
  • 1 plo (0,75 l) kuohuviiniä

  • 1 l sitruunalimonadia ja/tai kivennäisvettä

  • 3 dl seljankukkamehutiivistettä

  • 1 dl sitruunanmehua

Lisäksi:

  • 1 sitruuna

  • syötävillä kukilla esimerkiksi ruusuilla ja yrteillä koristeluja jääpalloja

Valmistusohjeet
  1. Aloita kuohuviiniboolin valmistaminen jääpaloista. Valmista jääpalat pyöreillä jääpalamuoteilla tai ilmapalloilla. Pane kukat ja yrtit muotin tai ilmapallon sisään. Täytä muotit vedellä. Jos käytät ilmapalloja, aseta ilmapallon suu vesihanan suuhun kiinni, jotta vesi tulee hieman paineella.

  2. Sulje muotit tai ilmapallot ja jäädytä vähintään 4 tuntia tai yön yli pakastimessa.

  3. Kaada viilennetyt juomat isoon kannuun tai boolikulhoon. Voit säätää boolin makeutta käyttämällä joko limonadia tai kivennäisvettä tai molempia. Leikkaa sitruuna viipaleiksi ja lisää ne booliin jäiden kanssa.